Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συνάντηση του Προεδρείου του ΣΑΕ με την Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού...

Συνάντηση του Προεδρείου του ΣΑΕ με την Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής

10


 

Το Σάββατο, 05.12.2009, πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση του Προεδρείου του ΣΑΕ με την Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, Ελπίδα Τσουρή, και τα Μέλη του Προεδρείου της Επιτροπής, Σπύρο Ταλιαδούρο, Α΄ Αντιπρόεδρο και Βέρα Νικολαϊδου, εκ μέρους του ΚΚΕ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή  συγχάρηκε  το προεδρείο του ΣΑΕ, για το τεράστιο έργο που προσφέρει, τους αγώνες και την αφοσίωσή του. Αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των εργασιών της Επιτροπής, με τη δέσμευση για συστηματική δουλειά και εποικοδομητική συνεργασία, σε όλους τους τομείς. Αναλυτικότερα, παρουσίασε το βασικό πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:
* Ευελιξία στη θεματολογία, ανάλογα με τρέχουσες ανάγκες και την επικαιρότητα.  
* Άμεση ανταπόκριση σε αιτήματα ακροάσεων-ενημέρωσης της Επιτροπής από θεσμικούς φορείς και πρόσωπα της Ομογένειας.
* Ακροάσεις Ιδρυμάτων και Φορέων, που προσφέρουν σημαντικό έργο στον Ελληνισμό της Διασποράς.
* Ανταπόκριση στις προσκλήσεις των Οργανώσεων της Ομογένειας και του ΣΑΕ με παρουσία μελών της Επιτροπής. Παρουσίαση και συζήτηση στην Επιτροπή των ενημερωτικών σημειωμάτων των αντιπροσωπειών βουλευτών που μετέχουν στις εκδηλώσεις Ομογένειας.
* Άμεση ενημέρωση και συνεργασία για όλα τα νομοσχέδια, που άπτονται θεμάτων, τα οποία σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τους Έλληνες Ομογενείς.
* Επίτευξη συχνής επικοινωνίας, με όσο το δυνατό περισσότερους φορείς του Ελληνισμού της Διασποράς, με την εκτενή χρήση των δυνατοτήτων, που οι σύγχρονες τεχνολογίες προσφέρουν, όπως αυτή της τηλεδιάσκεψης.
Τόνισε, επίσης, την ανάγκη για ιεράρχηση προτεραιοτήτων και στόχων, καθώς τα ζητήματα που ανακύπτουν είναι πολλά και σοβαρά, και ποικίλουν από χώρα σε χώρα, και ανά περιφέρεια. Σημείωσε δε, ότι μετά τη συζήτηση της Ετήσιας Έκθεσης του ΣΑΕ, στη Βουλή, αυτήν την εβδομάδα, θα πρέπει να εκπονηθεί στρατηγικός σχεδιασμός, με συγκεκριμένα βήματα και χρονοδιαγράμματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
«Ο ελληνισμός της διασποράς αποτελεί για εμάς ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας», τόνισε η κυρία Τσουρή. «Με αυτή την έννοια η Επιτροπή μας φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ένα αποτελεσματικό, λειτουργικό συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον Ελληνισμό της Διασποράς και στο ελληνικό κοινοβούλιο, και κατ΄ επέκταση με την Ελλάδα».

Από το γραφείο τύπου
ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΣΟΥΡΗ
Βουλευτή Νομού Χίου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒασίλης Μαυρέλος: ένα χρόνο μετά…
Επόμενο άρθροΚέντρο Παιδιού & εφήβου: ευχαριστίες