Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Οδηγίες για να περιορίσουμε το πρόβλημα των βουνών από σκουπίδια...

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Οδηγίες για να περιορίσουμε το πρόβλημα των βουνών από σκουπίδια στους δρόμους

9

 Όσο διαρκεί η απεργία των εργαζομένων στους δήμους, μπορούμε να κρατήσουμε τα απορρίμματά μας διαχωρισμένα στο μπαλκόνι του σπιτιού μας. Χαρτιά, πλαστικά, μέταλλα, γυαλί, που αποτελούν περίπου τα μισά από τα σκουπίδια μας δεν δημιουργούν κάποιο σοβαρό πρόβλημα αν τα κρατήσουμε χωριστά μέχρι να αρχίσει ξανά η συλλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Με την ευκαιρία, ας συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών που στέλνουμε ακόμα στα σκουπίδια, παρά τα προγράμματα ανακύκλωσης. Όσον αφορά στα οργανικά υλικά (αποφάγια κα) μπορούμε να κρατάμε στο ψυγείο μας κρέατα, τυριά και γαλακτοκομικά, ενώ είναι ευκαιρία να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα οικειακής κομποστοποίησης για τα φυτικά υπολείμματά μας παράγοντας έτσι και “λίπασμα” για τα φυτά μας στον κήπο ή στις γλάστρες μας.

(πρόκειται από σχετικό σχολιο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ- ΠΡΑΣΙΝΩΝ σε άρθρο σχετικό με την απεργία των εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας: βοηθήστε τα Άτομα με Αναπηρία να Καλπάσουν στο Όνειρό τους!
Επόμενο άρθροΣε περίπτωση απαγορευτικού απόπλου ο επιβάτης δικαιούται να ζητήσει επιστροφή του ναύλου