Αρχική Πολιτισμός Παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Πριόβολου «Στοιχεία από το περιθώριο της ιστορίας»

Παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Πριόβολου «Στοιχεία από το περιθώριο της ιστορίας»

83

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το βιβλιοπωλείο Πάπυρος και οι εκδόσεις Αιγέας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Πριόβολου «Στοιχεία από το περιθώριο της ιστορίας», το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009, στις 12 το μεσημέρι στο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου.


Εκτός από το συγγραφέα για το βιβλίο θα μιλήσουν:
ο Κωστής Μουσουρούλης, Βουλευτής Χίου
ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ιατρός-διδάκτωρ Ιστορίας της Ιατρικής
και ο Βασίλειος Βουγιούκας υπ. Διδάκτωρ Πολ. Επιστ. & Ιστορίας Παντείου Παν/μίου.


Για το βιβλίο..
Αφηγήσεις γεμάτες διαυγείς αλήθειες, δυναμική έκφραση, αγνότητα και αυθορμητισμό. Περιγραφές και καταθέσεις εμπειριών, όπως αυτές σημάδεψαν και διαμόρφωσαν την ατομική και συλλογική μνήμη. Έργο σε γλώσσα αυθεντική, χωρίς φτιασιδώματα.


Για το συγγραφέα..
Ο Γιάννης Πριόβολος γεννήθηκε το 1951 στα Μελίσσια της Αχαΐας. Είναι απόφοιτος της στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (σήμερα ταξίαρχος ε.α.). Γράφει λογοτεχνικά και ιστορικά έργα. Βασικό υλικό των έργων του η προφορική Ιστορία, στη διάσωση της οποίας επιδίδεται με πάθος.  Από το λογοτεχνικό του έργο έχει εκδοθεί το αφήγημα “Όσα μολόγαγε ο Καίσαρ” (μέρος πρώτο), 1994, το ιστορικό-κοινωνικό μυθιστόρημα “Αυτοί που νύχτωσαν στο δρόμο”, 1995, εκδόσεις Ακτή (Οξύ), το μυθιστόρημα “Ο δρόμος ως το Θιάκι”, 2001, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή και το μυθιστόρημα “Όσο βαστούσαν τα μελτέμια”, 2003, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, «Μια αλυσίδα μνήμες, Αχαΐα και Βόρεια Πελοπόννησος 1940-1949», 2003, εκδόσεις Αλφειός.Ο Γιάννης Πριόβολος γεννήθηκε το 1951 στα Μελίσσια της Αχαΐας. Από χρόνια συλλέγει με πάθος βιώματα και τα επενδύει λογοτεχνικά. Από το λογοτεχνικό του έργο έχει εκδοθεί το αφήγημα “Όσα μολόγαγε ο Καίσαρ” (μέρος πρώτο), 1994, το ιστορικό-κοινωνικό μυθιστόρημα “Αυτοί που νύχτωσαν στο δρόμο”, 1995, εκδόσεις Ακτή (Οξύ), το μυθιστόρημα “Ο δρόμος ως το Θιάκι”, 2001, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή και το μυθιστόρημα “Όσο βαστούσαν τα μελτέμια”, 2003, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή. 


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: για το διορισμό Γενικών και Ειδικών Γραμματέων
Επόμενο άρθροΦιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων: εκδήλωση- αφιέρωμα στο Ν. Γκάτσο