Αρχική Νέα Τοπικά Διάρρηξη στο REX για κάρτες αλλοδαπών

Διάρρηξη στο REX για κάρτες αλλοδαπών

9

 Χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό πριόνι άγνωστοι δράστες κατάφεραν και άνοιξαν χρηματοκιβώτιο στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας Χίου.
   Το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο οι δράστες παραβίασαν ξύλινη πόρτα στο στενό του REX και στη συνέχεια αφού άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο αφαίρεσαν 177 συνολικά κάρτες- βεβαιώσεις παραμονής μεταναστών καθώς επίσης και μια σφραγίδα. Οι κάρτες στην ουσία αποτελούν την προσωρινή «ταυτότητα» των μεταναστών.
   Ο αστυνομικός διευθυντής Κυριάκος Αφενδούλης σημείωσε ότι ήδη έχει σταλεί σήμα στις υπόλοιπες διευθύνσεις για την κλοπή και έχουν σημειωθεί οι αριθμοί, αφού κάθε κάρτα έχει το δικό της αριθμό.
   Καθησυχαστικός όσο αφορά τη χρήση τους ήταν και ο Δήμαρχος Χίου Παντελής Βρουλής που σημείωσε ότι οι κάρτες είναι αριθμημένες και μπορούν να μπλοκαριστούν. Σε ότι αφορά τα μέτρα ασφαλείας που θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί τόνισε ότι από την ώρα που έκαναν χρήση ηλεκτρικού πριονιού δεν θα ήταν δυνατόν να τους σταματήσει μια εξωτερική πόρτα «ασφαλείας».
   Κανονικά βέβαια οι κάρτες θα έπρεπε όπως και τα χρήματα να μεταφέρονται και να κλειδώνονται στο χρηματοκιβώτιο του Δήμου, μέτρο που φαίνεται ότι είχε ατονήσει.
   Οι κάρτες παραμονής μεταναστών μπορεί να κοστίζουν από 300 έως μερικές φορές και 1000 ΕΥΡΩ ανάλογα με τη ζήτηση που μπορεί να υπάρξει, αλλά σίγουρα και την ποιότητα της πλαστογραφίας.
  

Πανελλαδικό πρόβλημα τονίζει το ZOUGLA.GR
   Πάντως το συγκεκριμένο θέμα της πλαστογράφησης εγγράφων φαίνεται να απασχολεί πανελλαδικά την αστυνομία.
   Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του ιστότοπου zougla.gr
   «Φάμπρικα πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων έχουν ανοίξει επιτήδειοι σε Αθήνα και Πειραιά, πλημμυρίζοντας τη χώρα μας με οικονομικούς μετανάστες και αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
Η πλαστογράφηση ενός διαβατηρίου κοστίζει ακριβά, αφού απαιτούνται περισσότερα από 2.000 € , γι’ αυτό και το κύκλωμα έχει φροντίσει να παραποιεί άδειες παραμονής ή ακόμη και βεβαιώσεις για έκδοση ή για ανανέωση των αδειών παραμονής.

Τους τελευταίους μήνες, όμως, εξίσου διαδεδομένο είναι να πλαστογραφούνται τα «Δελτία Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού». Πρόκειται για τα περιβόητα… ροζ χαρτάκια, για τη γνησιότητα των οποίων συνωστίζονται και ποδοπατούνται στο Τμήμα Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη οι εκατοντάδες αλλοδαποί», τονίζεται στο  σχετικό δημοσίευμα ενώ κοινοποιούνται και φωτογραφίες από πλαστογραφημένα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr.
   Η ανοικτή αυτή πληγή, κατά το δημοσίευμα, προβληματίζει έντονα και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα ο αρχηγός Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια υπηρέτησε ως διοικητής στο Τμήμα Αλλοδαπών, να έχει δώσει εντολή για άμεση εκπαίδευση των αστυνομικών οργάνων που υπηρετούν στις πύλες εισόδου της χώρας.
  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 22/12/2009

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Κ. Μουσουρούλη για την καταβολή κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεων σε ελαιοπαραγωγούς ορισμένων Νομών
Επόμενο άρθροΣτο ΟΜΗΡΕΙΟ Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών