Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός Σύλλογος: τα έξοδα του Φθινοπώρου

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: τα έξοδα του Φθινοπώρου

10

 ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2009


  

Στη φωτογραφία εικονίζονται δύο από τα τέσσερα κουτάβια της Κανέλλας, που ζει στον Άγιο Νικόλα, στο Φρούριο, τα οποία ψάχνουν οικογένεια! Η Κανέλλα στειρώθηκε, αφού γέννησε δύο φορές φέτος και απέκτησε δεκαπέντε μικρά, και επέστρεψε στη γειτονιά της όπου την ταΐζουν οι περίοικοι. Μετά την επέμβαση της Κανέλλας μπορούμε να πούμε πως στειρώθηκαν όλα τα θηλυκά σκυλιά του κέντρου της πόλης εκτός από δύο που δεν πλησιάζουν ανθρώπους και δεν πιάνονται. Ένα μαύρο που ζει στην Προκυμαία και στην οδό Λάδης και ένα καστανόλευκο στη Μπέλλα Βίστα, στην οδό Πατελίδα.
   Τα έξοδα των στειρώσεων και των εμβολιασμών που έγιναν το Καλοκαίρι 2009 εξοφλήθηκαν από τη Νομαρχία Χίου την οποία ευχαριστούμε θερμά, ιδιαιτέρως δε, τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κύριο Παντελή Στεφάνου.
   Ζητούμε από το Δήμο Χίου να εξοφλήσει τα έξοδα του Φθινοπώρου, όπως υποχρεώνεται άλλωστε από την Ελληνική Νομοθεσία. Συγκεκριμένα: Στειρώθηκαν  έντεκα σκυλιά με κόστος 1.650 ευρώ. Για θεραπείες και φάρμακα χτυπημένων ζώων δαπανήθηκαν 130 ευρώ. Έγιναν ευθανασίες σε 58 νεογέννητα γατιά και σκυλιά τα οποία βρέθηκαν πεταμένα σε κάδους σκουπιδιών και σε 18 ενήλικα σκυλιά, είτε με προχωρημένη λεϊσμανίαση είτε τραυματισμένα και ανάπηρα για να επιβιώσουν, με κόστος 700 ευρώ. Το σύνολο του χρέους του Φιλοζωικού Συλλόγου προς τον κτηνίατρο ανέρχεται στα 2.480 ευρώ.
   Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως εφόσον τηλεφωνούν στα μέλη του Συλλόγου για την περίθαλψη κάποιου χτυπημένου ή άρρωστου ζώου θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το κόστος της θεραπείας του. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος, έως ότου εξοφληθεί το χρέος, δεν πρόκειται να αναλάβει καμία οικονομική υποχρέωση. Μπορείτε βέβαια να απευθύνεστε στο δήμο Χίου που είναι υποχρεωμένος να ελέγχει ποιοι εγκαταλείπουν ζώα, να περιθάλπει τα χτυπημένα και να φροντίζει για την ευζωία των υγιών. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤώρα FORTHnet και στο Δήμο Καμποχώρων
Επόμενο άρθροΠρόσκληση – επιστολή Κ. Μουσουρούλη προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Χίου για οργανωμένη συμμετοχή στον κοινωνικό διάλογο για το μέλλον της γεωργίας