Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: πλήρης η κάλυψη αεροπορικών εταιρειών για το θέμα μεταφοράς ατόμων με...

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: πλήρης η κάλυψη αεροπορικών εταιρειών για το θέμα μεταφοράς ατόμων με φορείο

8

 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ


Ανακοίνωση του γραφείου τύπουΠλήρη κάλυψη στην Ολυμπιακή αεροπορία  παρέχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην άρνηση της να μεταφέρει φορεία με ασθενείς ,και να εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων, στην σχετική ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Κριτσωτάκη.
Με αυτόν τον αντικοινωνικό τρόπο οι πολίτες της Χίου, πληρώνουν  πολλαπλά την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α., αφού στερούνται  και αυτού του «προνομίου» που είχαν σε ώρα ανάγκης.
Οι ιδιωτικές πλέον εταιρείες δείχνουν ξεκάθαρα και κυνικά  ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους, αδιαφορώντας για τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες του ακριτικού πληθυσμού της Χίου.
Η πρόσφατη ανόητη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου, για την κατάργηση της Επιδότησης με την Β.Ελλάδα, οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις των εισιτηρίων, συμπληρώνουν  τον παράδεισο,  και προοιωνίζουν το νέο καθεστώς στις μεταφορές  και μετακινήσεις των κατοίκων της Χίου, μαζί με την πλήρη εκχώρηση των θαλάσσιων  μεταφορών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.


 Χίος 24-12-2009
Το γραφείο τύπου

 

 Στη σχετική απάντηση Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που δίνεται μέσω του σχετικού εγγράφου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σημειώνονται τα εξής:
      1. Η υγειονομική κάλυψη των νησιών και των λοιπών απομακρυσμένων ή απομονωμένων περιοχών της χώρας αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο μέσω του καθ’ ύλην αρμοδίου ΕΚΑΒ αναλαμβάνει ή συντονίζει τις αερομεταφορές ασθενών είτε με ίδια μέσα είτε σε συνεργασία με ενδιαφερόμενους αερομεταφορείς. Πιο συγκεκριμένα, η διασφάλιση της απρόσκοπτης διακομιδής ασθενών αεροπορικώς και ο κατάλληλος σχεδιασμός τους αποτελεί αντικείμενο του ΕΚΑΒ, το οποίο χρησιμοποιεί πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ΕΚΑΒ δύναται, επίσης, να συνάπτει, για τον ίδιο σκοπό, συμφωνίες με τις Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, εφ’ όσον αυτές διαθέτουν κατάλληλα διαμορφωμένα αεροσκάφη, πιστοποιημένα από το Διεύθυνση Πτητικών Προτύπων της Υπηρεσίας μας, ώστε να εξασφαλίζεται τόσο η υγεία και η όλη κατάσταση των ασθενών εν πτήσει, αλλά και αυτή η τούτη η ασφάλεια των πτήσεων, δεδομένου ότι διάφορα υποστηρικτικά υλικά για τον ασθενή, ίσως πχ οι φιάλες παροχής οξυγόνου και ο ξηρός πάγος για τη διατήρηση- ψύξη των φιαλών αίματος, υπάγονται στις διατάξεις μεταφοράς επικίνδυνων υλικών, που έχει θεσπίσει ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (I.C.A.O.).
      2. η δραστηριοποίηση ή μη των Αερομεταφορέων στο συγκεκριμένο τομέα αποτελεί ζήτημα επιχειρηματικής επιλογής, στο οποίο η ΥΠΑ δεν νομιμοποιείται να παρέμβει. Εν προκειμένω, η Υπηρεσία μας διατηρεί μέχρι σήμερα μόνον την αρμοδιότητα, της κατόπιν επισταμένων ελέγχων, πιστοποίησης ότι οι τυχόν ενδιαφερόμενοι Έλληνες Αερομεταφορεςί πληρούν τις τεχνικές και λοιπές προϋποθέσεις των αεροδιακομιδών.
      3. Σε ότι ειδικότερα αφορά τη μεταφορά των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) ΤΟ ΘΈΜΑ ΚΑΛΎΠΤΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ Κοινοτικό Κανονισμό 1107/2006 «Δικαιώματα ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα και ατόμων με αναπηρία ότι ταξιδεύουν αεροπορικώς», δεδομένου ότι τα εν λόγω άτομα δεν εμπίπτουν στην έννοια του ασθενούς. Εν προκειμένω, η Υπηρεσία μας μέσω των διευθύνσεων Δ1 (αεροπορικής Εκμετάλλευσης) και Δ3 (Αερολιμένων) έχοντας έλθει προηγουμένως σε επικοινωνία και συνεργασία με διάφορους συλλόγους και ενώσεις ΑΜΕΑ, έχει καταρτίσει και προωθεί Σχέδιο ΠΔ για την εν τη πράξει εφαρμογή του εν λόγω Κοινοτικού Κανονισμού»
Ο υπουργός
Δημήτρης Ρέππας
.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚωστής Μουσουρούλης: χριστουγεννιάτικες ευχές
Επόμενο άρθροΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου: και στη Χίο το δόγμα μηδενικής ανοχής προς μετανάστες και εργαζόμενους