Αρχική Νέα Τοπικά ΓΓ Περιφέρειας- Σ. Θεολογίτου: Πρώτη επίσκεψη στη Χίο

ΓΓ Περιφέρειας- Σ. Θεολογίτου: Πρώτη επίσκεψη στη Χίο

17


Επίσκεψη γνωριμίας με το νησί μας πραγματοποίησε 29-31 Δεκεμβρίου η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας, Σοφία Θεολογίτου, με στόχο να ενημερωθεί από τους ίδιους τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των φορέων, προκειμένου να έχει προσωπική άποψη και ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα που ταλανίζουν το Νομό μας. «Υπάρχει βαθιά βούληση να είμαι κοντά στα προβλήματα, να είμαι κοντά στους πολίτες, να αφουγκράζομαι τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» η Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η συνεργασία και η διαφάνεια, είναι οι βασικοί παράγοντες, στους οποίους πρέπει να στηριχτούν, ώστε να δώσουν λύσεις:  «Αυτοδιοίκηση, φορείς, περιφέρεια, όλοι μαζί,  θα συνεργαστούμε με όλους, χωρίς κανένα διαχωρισμό, χωρίς καμία διάκριση. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες της συλλογικότητας και της διαφάνειας θα προχωρήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων της Περιφέρειας.  Θα δώσουμε ουσιαστικές λύσεις, που θα πάνε την περιφέρεια ένα βήμα μπροστά», είπε χαρακτηριστικά η κ. Θεολογίτου.

Άμεσος στόχος: Μεγαλύτερη απορρόφηση του ΕΣΠΑ
Προτεραιότητα και άμεσο στόχο, όπως ενημέρωσε η ίδια, είναι η μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Επιβεβαίωσε μάλιστα, ότι για το λόγο αυτό, θα υπάρξουν κι άλλες υποστηρικτικές ενέργειες για τους Δήμους, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν πρέπει.
Ήδη, εκ μέρους της, έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες, ενώ αυτή τη στιγμή «τρέχει» η διαδικασία της πιστοποίησης των υπηρεσιών της περιφέρειας. «Έχουμε άψογη συνεργασία με τον αρμόδιο υφυπουργό τον κ. Αρναουτάκη», υπογράμμισε, ενώ ενημέρωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επισκεφτεί κι αυτός την Περιφέρεια.


Γύρισε έναν- έναν τους Δήμους
Στις 30/12 η κ. Θεολογίτου συναντήθηκε με το Νομάρχη και τους Δημάρχους Αγίου Μηνά, Ιωνίας, Μαστιχοχωρίων, Καμποχώρων και Χίου, ενώ στη συνέχεια της ημέρας θα επισκεπτόταν και τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού μας.
Στις 31/12 το πρωί η κ. Θεολογίτου θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών, Οινουσσών, ενώ το μεσημέρι αναχώρησε από το νησί μας.

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνασπισμός: ανακίνωση για το εξώδικο Νομάρχη κατά Μ. Μουτσάτσου
Επόμενο άρθροΔοξολογία για τη Νέα Χρονιά και Δεξίωση στη Νομαρχία