Αρχική Νέα Τοπικά 100 χρόνων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων – Σ.Ε.Π (1910 – 2010)- ξεκίνημα...

100 χρόνων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων – Σ.Ε.Π (1910 – 2010)- ξεκίνημα από το ΦΑΝΑΡΙ

8

 Από την Κωνσταντινούπολη και το ιστορικό Φανάρι, θα ξεκινήσει ο εορτασμός των 100 χρόνων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων – Σ.Ε.Π (1910 – 2010).
Από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, περισσότερα από 200 ενήλικα και ανήλικα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης θα επισκεφθούν την Κωνσταντινούπολη συμμετέχοντας στον εορτασμό των Φώτων ενώ θα έχουν την τιμή να συναντήσουν και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο. Στην αντιπροσωπία του Σώματος Ελλήνων προσκόπων θα πάρει μέρος και 25μελής ομάδα ενήλικων και ανήλικων Προσκόπων της Λέσβου που θα αναχωρήσει από το νησί το ερχόμενο Σαββάτο 3 Ιανουαρίου 2010.
Στη διάρκεια του ταξιδιού, αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων θα ενημερώσει τον Παναγιότατο για τον εορτασμό της 100ετίας του Ελληνικού Προσκοπισμού και θα ζητήσει την ευλογία του για τις προσκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Προσκοπική Κίνηση στην έναρξη της δεύτερης εκατονταετίας.
Εκτός από την επίσκεψη στον Οικουμενικό Πατριάρχη τα μέλη του Σ.Ε.Π. που θα βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη θα επισκεφθούν το Ζωγράφειο Λύκειο και το Γηροκομείο του Μπαλουκλί και θα προσφέρουν δώρα στους νέους και τους γέροντες μέλη της Ρωμέϊκης μειονότητας στην Πόλη.


Το Σ.Ε.Π. σήμερα είναι μία παιδαγωγική – εκπαιδευτική Κίνηση που συνεχίζει την Προσκοπική Κίνηση που άρχισε στην Ελλάδα το 1910 και αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση για παιδιά & νέους στην Ελλάδα με 25.000 ενεργά μέλη, έχοντας στο ενεργητικό του μια ιστορία εκατό χρόνων εθελοντικής προσφοράς στο παιδί και την κοινωνία, με συνεχή δυναμική παρουσία σε περισσότερα από 500 σημεία σε όλη την ελληνική επικράτεια και τις Κοινότητες του Απόδημου Ελληνισμού.
Το Σ.Ε.Π. είναι ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης που συνεστήθη το 1922.
Σκοπός του, είναι η παροχή εξωσχολικής αγωγής σε αγόρια και κορίτσια με την εφαρμογή του προσκοπικού συστήματος, το οποίο συνίσταται στην διάπλαση ηθικού χαρακτήρα και την προσφορά φυσικής αγωγής κυρίως με την ομαδική δράση, τη ζωή στο ύπαιθρο και το παιχνίδι, μέσα στο πλαίσιο διαπαιδαγώγησης και μόρφωσης της νεολαίας.
Με τα προγράμματα και τις δραστηριότητες των τμημάτων του, το Σ.Ε.Π. αποσκοπεί ειδικότερα: στην ανάπτυξη και διάδοση πολιτιστικών αξιών στον εσωτερικό και διεθνή χώρο, στην προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, καθώς και στη σωματική αγωγή και άθληση. Η υπαίθρια ζωή, οι τεχνικές δεξιότητες, η πνευματική καλλιέργεια, η κοινωνική συνεργασία, η σωματική αγωγή, η πολιτιστική μας κληρονομιά, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η προσφορά υπηρεσίας και η παγκόσμια συναδέλφωση είναι τομείς απασχόλησης, που δίνουν την ευκαιρία, στα παιδιά και τους νέους του Σ.Ε.Π. μέσα από ένα δημοκρατικό πλουραλισμό, να ανακαλύψουν τις πανανθρώπινες αξίες, που θα τους βοηθήσουν στην ζωή τους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνασπισμός: ανακίνωση για το εξώδικο Νομάρχη κατά Μ. Μουτσάτσου
Επόμενο άρθροΔοξολογία για τη Νέα Χρονιά και Δεξίωση στη Νομαρχία