Αρχική Απόψεις Aρθρα Πεζοδρόμια Προκυμαίας: Μποφόρ μεταξύ «Φίλων του Πεζού» και Λιμενικού Ταμείου

Πεζοδρόμια Προκυμαίας: Μποφόρ μεταξύ «Φίλων του Πεζού» και Λιμενικού Ταμείου

10

 Η πρόσφατη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής να κάνει αποδεκτή κατά πλειοψηφία τη μελέτη του Λιμενικού Ταμείου για τη δημιουργία 7μετρου πεζοδρομίου στη δυτική πλευρά της Προκυμαίας και κυρίως η πρόταση για τη δημιουργία πεζοδρομίου από την πλευρά του δρόμου, έχει φέρει ένταση μεταξύ της Λιμενικής Επιτροπής και του προέδρου του και των «Φίλων του πεζού».
Οι τοποθετήσεις πάντως εκπροσώπων των «Φίλων του πεζού» που υπογράφουν ως «Ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών της Χίου για τα δικαιώματα των πεζών και την ποιότητα ζωής» φαίνεται ότι δημιούργησαν ένταση με τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής Σταμάτη Κάρμαντζη.
Στο τελευταίο δελτίο τύπου των «Φίλων του πεζού», που ως υπεύθυνος επικοινωνίας αναφέρεται ο Θ. Χαβιάρας, με τίτλο «Οι πεζοί στο έλεος της απάθειας», αναφέρουν μεταξύ άλλων για το θέμα των πεζοδρομίων «δεν πρόκειται να πάψουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα να κινούνται στην πόλη οι μητέρες, τα παιδιά, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα ΑμΕΑ και όλοι γενικά με σεβασμό και ασφάλεια. Ευτυχώς η νομοθεσία μάς επιτρέπει να αμφισβητήσουμε τις άστοχες ή αβασάνιστες αποφάσεις  και θα το κάνουμε  ως ελάχιστο καθήκον προς την κοινωνία».
Ζητώντας να μας καταθέσει τη θέση του ο  κ. Κάρμαντζης σημείωσε ότι η πρόταση της μελέτης για το θέμα του πεζοδρομίου κάνει λόγο για πεζοδρόμια δίπλα στο δρόμο, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα πεζοδρόμια. Στην ανακοίνωση των «Φίλων του πεζού» ο κ. Κάρμαντζης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο αυτή η Ομάδα πρωτοβουλίας δεν λαμβάνει και νομική μορφή, έτσι ώστε να αναλαμβάνουν και την όποια ευθύνη. «Δεν μπορεί κανείς εκ του ασφαλούς να κάνει κριτική» σημείωσε ο κ. Κάρμαντζης.
Επί της ουσίας πάντως θεωρεί ότι η συγκεκριμένη κατασκευή των πεζοδρομίων θα διευκολύνει πεζούς και ειδικότερα άτομα που χρήζουν βοήθεια, να περπατούν στην προκυμαία χωρίς να βρίσκουν κατειλημμένα πεζοδρόμια από τους θαμώνες των διαφόρων κέντρων, που με ένα ποτό στο χέρι καταλαμβάνουν το χώρο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 5/1/2010 (dimokratiki.org)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔοξολογία για τη Νέα Χρονιά και Δεξίωση στη Νομαρχία
Επόμενο άρθροΑπεβίωσε ο Ιωάννης Μ. Ψαρρός