Αρχική Νέα Τοπικά Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Στρατή Τζιμή- Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης

Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Στρατή Τζιμή- Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης

6

        Μυτιλήνη, 5-1-2010.
     
       Αποχαιρετιστήρια επιστολή
       του Στρατή Τζιμή,
       Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
       Βορείου Αιγαίου.
      
       Ενόψει  της αντικατάστασής μου  από τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, αισθάνομαι την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να εκφράσω με την παρούσα επιστολή τις ευχαριστίες μου προς όλους εκείνους, οι οποίοι με την πολύτιμη συνεργασία τους με στήριξαν στο  διοικητικό μου έργο. Με τη συμβολή όλων των συνεργατών μου, τα τελευταία πέντε χρόνια, συνεχίζοντας το δημιουργικό έργο του προκατόχου μου, επιτελέσαμε έργο σημαντικό και πολυδιάστατο.
* Πετύχαμε οι συνάδελφοί μας να αισθάνονται τη διοίκηση στο πλευρό τους, σε κάθε προσωπικό ζήτημα που τους απασχολούσε. Ομολογώ ότι, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, προσπάθησα να ενεργώ με αμεροληψία, με δικαιοσύνη, με ανθρωπιά αλλά και με  αποφασιστικότητα. Όλες αυτές οι προσπάθειές μου είχαν ως επίκεντρο το μαθητή και απέβλεπαν στην καλύτερη παροχή σ’ αυτόν των μορφωτικών και των εκπαιδευτικών αγαθών.
* Εξασφαλίσαμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της νησιωτικής μας Περιφέρειας.
* Ήμασταν υποστηρικτές και αρωγοί  στην προσπάθεια  των Δημάρχων και των Νομαρχών     για τη δημιουργία σύγχρονων κτηριακών σχολικών υποδομών σε όλα τα νησιά. Εξοπλίσαμε με σύγχρονα εργαστήρια, αξίας πολλών εκατομμυρίων, πολλά σχολεία και κυρίως όλα τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.
* Επιδείξαμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε εκείνους τους μαθητές που έχουν Ειδικές Ανάγκες και δεξιότητες, ιδρύοντας νέα σχολεία ΣΜΕΑ και φροντίζοντας για την πλήρη στελέχωσή τους με Επιστημονικό και Βοηθητικό Προσωπικό, σχολεία τα οποία οι διευθυντές και διευθύντριες τους τα κατέστησαν πρότυπα λειτουργίας.
* Συνεργαστήκαμε με τις Νομαρχιακές και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, με την Τροχαία, την Πυροσβεστική, την Εφορία των Προσκόπων, τις οργανώσεις των Δικυκλιστών, των Εθελοντών και των Φυσιολατρών, ώστε να καταστήσουμε το περιεχόμενο των σπουδών των μαθητών μας περισσότερο μορφωτικό και αποτελεσματικό.


       Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω προς όλους τους εκπροσώπους του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι στάθηκαν στο σύνολό τους αμερόληπτα και κριτικά απέναντι στο έργο μου και συνέβαλαν στη σωστή ενημέρωση και διαμόρφωση της κοινής γνώμης για θέματα της εκπαίδευσης. Τους ευχαριστώ, ακόμη, για τον ενθουσιασμό και την αγάπη με την οποίαν αγκάλιασαν κάθε μου πρωτοβουλία για την Εκπαίδευση, την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό. Επίσης, ευχαριστώ όλα τα αιρετά μέλη των Υπηρεσιακών Εκπαιδευτικών Συμβουλίων καθώς και τα μέλη των Δ.Σ των Συνδικαλιστικών  Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για τη συμβολή τους στο έργο μου.
       Μετά από αρκετά χρόνια θητείας μου σε διευθυντικές θέσεις, επιστρέφω στην τάξη ως μάχιμος δάσκαλος πιο έμπειρος σε γνώσεις και πιο αγαπητός από τους φιλοπρόοδους κατοίκους των νησιών μας. Αυτό αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή και ικανοποίηση. Προπάντων, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς  τους Υπουργούς Παιδείας, την κ. Μ. Γιαννάκου, τον κ. Ε. Στυλιανίδη και τον κ. Ά. Σπηλιωτόπουλο,  οι οποίοι με περιέβαλαν με εμπιστοσύνη, όλα αυτά τα χρόνια, και μου έδωσαν τη δυνατότητα να προσφέρω αρκετά περισσότερα στην εκπαίδευση, την οποία έχω υπηρετήσει από όλα τα θεσμικά της όργανα.
       Παραδίδω τη σκυτάλη στον/στην αντικαταστάτη μου με τις θερμότερες ευχές μου για κάθε επιτυχία στο έργο τόσο το δικό του όσο και της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και υπόσχομαι ότι θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης  σε οποιαδήποτε προσπάθειά τους για αναβάθμιση της Παιδείας μας, η οποία αποτελεί την κύρια υποδομή για ένα καλύτερο μέλλον του έθνους μας.
       Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά.
      
       Με εκτίμηση
      
       Στρατής Τζιμής

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Καρδαμύλων
Επόμενο άρθροΚοπής πίτας συνταξιούχων ΝΑΤ