Αρχική Νέα Τοπικά Κατάθεση πινακίδων: Πάνω από 1.500 προσωρινές αποσύρσεις

Κατάθεση πινακίδων: Πάνω από 1.500 προσωρινές αποσύρσεις

13

  Συνεχίζεται η κατάθεση πινακίδων των οχημάτων στη ΔΟΥ Χίου από ιδιοκτήτες που δεν αντέχουν να καταβάλουν τα υπέρογκα αυξημένα τέλη.
    Η κατάθεση έχει προσωρινή ισχύ ώστε τουλάχιστον για φέτος να αποφύγουν την καταβολή των λεγόμενων «πράσινων τελών», την αύξηση των οποίων αποφάσισε η απερχόμενη κυβέρνηση και που οι αντιδράσεις του κόσμου έφεραν τον νυν Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να παρέμβει προσωπικά για το θέμα δηλώνοντας ότι εξετάζουν την αναδρομική μείωση των τελών, τουλάχιστον στις κραυγαλέες περιπτώσεις αδικιών, με συμψηφισμό της διαφοράς.
   Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο στη ΔΟΥ Χίου Νίκο Φράγκο μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου είχαν κατατεθεί 1.500 πινακίδες και συνεχίζεται η κατάθεση και το νέο χρόνο. Με βάση αυτό τον αριθμό έχουν κατατεθεί 500 περίπου επιπλέον  πινακίδες σε σχέση με πέρυσι. ( Να θυμίσουμε ότι και πέρυσι είχε γίνει υπερβολική αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 20% επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη).
   Η προσωρινή κατάθεση έχει το νόημα ότι για το τρέχον ημερολογιακό έτος το όχημα πρέπει να είναι σε ακινησία. Που φαίνεται ότι πολλοί συμπολίτες μας το προτιμούν με δεδομένο ότι φέτος τα «πράσινα τέλη» ξεπέρασαν ακόμα και τα 1.000 ΕΥΡΩ για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και μεγάλης ηλικίας.
   Βέβαια πολλοί από αυτούς πιθανόν να σκόπευαν να προχωρήσουν σε απόσυρση του οχήματός τους προκειμένου να εισπράξουν τη σχετική επιδότηση που είχε ορίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά κατάργησε ως μέτρο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
   Παράλληλα όμως με την έναρξη του νέου έτους έχουμε και έκδοση νέων πινακίδων. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, πρώτη εργάσιμη του χρόνου βγήκαν 70 νέες πινακίδες και την Τρίτη περίπου 40.
   Να υπενθυμίσουμε ότι οι οδηγοί μπορούν να καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, έχοντας μαζί τους επίσης την άδεια κυκλοφορίας και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτουν ιδιόκτητο (ή μισθωμένο) χώρο για τη στάθμευση των οχημάτων τους (εφόσον προβλέπεται για τα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες να μην επιβαρύνουν με το παρκάρισμα τους δημόσιους χώρους).
  
Μέχρι 15/1
η προμήθεια τελών κυκλοφορίας από την Εφορεία, αλλά και τις Τράπεζες σε περίπτωση που έχουμε το σχετικό ειδοποιητήριο.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Καρδαμύλων
Επόμενο άρθροΚοπής πίτας συνταξιούχων ΝΑΤ