Αρχική Νέα Τοπικά Αναβολή στη δίκη για την κλοπή μαστίχας

Αναβολή στη δίκη για την κλοπή μαστίχας

17

Αναβολή πήρε η δίκη των τεσσάρων Αλβανών, που κατηγορούνται για την κλοπή 280 κιλών μαστίχας, από την οικεία του Στέφανου Κλεισσά στο Πυργί του Δήμου Μαστιχοχωρίων…
Στη δίκη παρέστησαν πλήθος κατοίκων από το Πυργί και τα Μεστά, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Κώστα Γανιάρης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, προκειμένου  να διαφυλαχθεί η σοδιά και ο κόπος των παραγωγών μαστίχας, καθώς και να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.
Ο ιδιοκτήτης της μαστίχας που εκλάπη, Στέφανος Κλεισσάς, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων καθώς και την ουσιαστική παρουσία της αστυνομίας στα νοτιόχωρα αφού όπως είπε, οι κάτοικοι δηλώνουν από τη μία αναστατωμένοι και από την άλλη φοβισμένοι μετά και το τελευταίο συμβάν.
Όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο, η δίκη πήρε αναβολή με την λογική ότι θα πρέπει πρώτα να προηγηθεί η εκδίκαση της δικογραφίας που αφορά την κλοπή μαστίχας και έπειτα η δικογραφία που αφορά την εμπορεία προϊόντων εγκλήματος, ενώ θα επανέλθει με νέα δικάσιμο, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 104 κιλά μαστίχας, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα 140 κιλά, στο σπίτι των δύο αλβανών στην περιοχή των Μεστών.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 11/1/2010 (DIMOKRATIKI.ORG)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘανάσιμος τραυματισμός 17χρονου κυνηγού
Επόμενο άρθροΕκθεση ΕΒΗ ΧΡΗΣΤΟΥ στην Αθήνα: στα χνάρια των κουτσών