Αρχική Νέα Τοπικά Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Καλοπλύτου

Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Καλοπλύτου

25

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες ανάπλασης της εμπορικής οδού Καλοπλύτου, με απώτερο στόχο την αποφόρτιση του εν λόγω δρόμου, στον οποίο συχνά δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο. Παράλληλα ο δρόμος θα αποκτήσει πεζοδρόμια, που χρειάζεται επιτέλους να είναι καθόλο το μήκος τους προσβάσιμα από τα άτομα με αναπηρίες (και όχι όπως έγινε επί της οδού Καλαμπόκα).

Όχι πια στάθμευση
Οι λόγοι; Στενότητα του υπάρχοντος δρόμου, μικρά έως και ανύπαρκτα πεζοδρόμια, με «κερασάκι» την προσωρινή στάθμευση κατά μήκος του δρόμου, είτε από ΙΧ, είτε από  τα οχήματα των προμηθευτών των καταστημάτων που βρίσκονται σε αυτόν.
Τι θα περιλαμβάνει όμως η νέα ανάπλαση; Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Καζάνα, η στάθμευση θα αποτελέσει παρελθόν, καθώς, όπως δήλωσε, «ο δρόμος θα γίνει ήπιας κυκλοφορίας, ενώ θα κατασκευαστούν εκ νέου μεγαλύτερα πεζοδρόμια, τα οποία δεν θα επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να σταθμεύουν».

 Αναφορικά με τα καταστήματα και τον τρόπο προμήθειας των εμπορευμάτων τους, ο κ. Καζάνας έκανε λόγο για κοινή διαβούλευση με τους εμπόρους της οδού. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «οι έμποροι είναι σύμφωνοι  στο να κάνουν υπομονή μέχρι και την αποπεράτωση των έργων ανάπλασης, ενώ έχει βρεθεί λύση για τον τρόπο με τον οποίο θα προμηθεύονται τα εμπορεύματά τους εφόσον από την οδό Καλοπλύτου αυτό πλέον δεν θα καθίσταται εφικτό». 


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ενόψει της έναρξης των έργων θα πραγματοποιηθούν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
* Θα πραγματοποιηθεί αντιδρόμηση της οδού Γλαύκου. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από τη πλατεία μέσω της οδού Γλαύκου  στη οδό Παχνού και από εκεί στην οδό Καλοπλύτου, καθώς η οδός Βλαταριάς θα παραμείνει κλειστή προκειμένου να πλακοστρωθεί.
* Θα απαγορεύεται η αριστερή στροφή για όσους κινούνται από την  οδό Βλαχογιάννη   προς την οδό Παχνού και από εκεί στην οδό Γλαύκου, καθώς η τελευταία αντιδρομείται.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 11/1/2010 (dimokratiki.org)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘανάσιμος τραυματισμός 17χρονου κυνηγού
Επόμενο άρθροΕκθεση ΕΒΗ ΧΡΗΣΤΟΥ στην Αθήνα: στα χνάρια των κουτσών