Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: ταξικό χαράτσι στα ΙΧ

ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: ταξικό χαράτσι στα ΙΧ

6

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΙΟΥ ΤΟΥ  ΚΚΕ


                                       ΤΑΞΙΚΟ  ΧΑΡΑΤΣΙ


   Αυτό που γίνεται με το χαράτσι στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων, δείχνει την ταξική ουσία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Δείχνει έμπρακτα πώς εννοεί το ΠΑΣΟΚ την …«πράσινη ανάπτυξη», ποιοι θα την πληρώσουν, αλλά και συνολικά τι ακριβώς σημαίνει πολιτική ΠΑΣΟΚ απέναντι στα λαϊκά προβλήματα.


    Σαν να μην έφταναν όλα αυτά πάνω στο θέμα στήθηκε και μια ολόκληρη προπαγανδιστική επιχείρηση, επιδιώκοντας να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, για το ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει τα «λάθη» της και τα «διορθώνει».


Ηρθε λοιπόν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προχτές, να παραδεχθεί ότι το χαράτσι των τελών κυκλοφορίας είναι άδικο και να διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξουν κάποιες «διορθώσεις» από το …2011.


    Από κοντά τα κυβερνητικά παπαγαλάκια σε εφαρμογή της γνωστής τακτικής τού «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι». Επιβάλλονται, λοιπόν, αυξήσεις ακόμα και 277% στα τέλη κυκλοφορίας, ξεπερνώντας σε πολλές περιπτώσεις κατά πολύ και αυτή την ίδια την εμπορική αξία ενός παλιού αυτοκινήτου μεγάλου κυβισμού. Αυτό γιατί πρόκειται για παλαιά αυτοκίνητα, τα οποία προφανώς τα κατέχουν άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ν’ αποκτήσουν καινούριο όχημα, ωστόσο τα διατηρούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους.


   Δηλαδή, την πληρώνουν οι φτωχοί, στους οποίους η μόνη …«ευκαιρία» που του παρέχεται είναι να καταθέσουν τις πινακίδες.


 Η πολιτική της κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης της ΝΔ υπολογίζουν τα δικαιώματα στη ζωή ανάλογα με το διαθέσιμο εισόδημα.


 Βέβαια, οι πολιτικές αυτές είναι δοκιμασμένες εδώ και χρόνια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε φέρνει τίποτα καινούριο. Ούτε τα μέτρα είναι καινούρια, αλλά ούτε και η επιχειρούμενη εξαπάτηση των εργαζομένων έχει καμία πρωτοτυπία. Με τους ελιγμούς της αυτό που επιβεβαιώνει είναι ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να λύσει τα λαϊκά προβλήματα, αντίθετα τα οξύνει. Αυτή είναι συνειδητή πολιτική επιλογή τους, που δεν αφήνει περιθώρια στο λαό για αυταπάτες, αντίθετα κάνει πιο επιτακτικά αναγκαία την ανάπτυξη της κοινωνικοπολιτικής δράσης για ανατροπή όλων αυτών των πολιτικών.


  Tα νέα τέλη κυκλοφορίας επιβάρυναν προοδευτικά λιγότερο όσους κατείχαν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.


    Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά οι κάτοχοι αυτοκινήτων που πρωτοκυκλοφόρησαν πριν από το 1997 καλούνταν να πληρώσουν πρόσθετα τέλη ως εξής:


       Μέχρι :


       301 κ.ε.: 68 ευρώ από 18 ευρώ (αύξηση 277,7%).


       301-785 κ.ε.: 96 ευρώ από 46 ευρώ (αύξηση 108,7%).


       786-1.357 κ.ε.: 187 ευρώ από 112 ευρώ (αύξηση 67%).


       1.358-1.928 κ.ε.: 352 ευρώ από 202 ευρώ (αύξηση 74,3%).


       1.929-2.357 κ.ε.: 671 ευρώ από 446 ευρώ (αύξηση 50,4%).


       Πάνω από 2.357 κ.ε.: 880 ευρώ από 580 ευρώ (αύξηση 51,7%).


Το πρόβλημα μπορεί από τους κατόχους αυτοκινήτων να μη συνειδητοποιήθηκε εκείνη τη στιγμή, ωστόσο έγινε αντιληπτό μόλις έφτασαν τα ραβασάκια της εφορίας για την πληρωμή των τελών της επόμενης χρονιάς. Τότε, εκτός από την οργή για τις μεγάλες ανατιμήσεις, πολλοί, μπροστά στη δυσκολία τους να πληρώσουν τέτοια τέλη, επέλεξαν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, ώστε να γλιτώσουν το χαράτσι.


                                                       ΧΙΟΣ  4/1/2010


                                   ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη: Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτρας
Επόμενο άρθροΑναβολή στη δίκη για την κλοπή μαστίχας