Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Θετική ανταπόκριση Μ. Γιαννάκου στο αίτημα Κ. Μουσουρούλη για επίσκεψη βουλευτών από...

Θετική ανταπόκριση Μ. Γιαννάκου στο αίτημα Κ. Μουσουρούλη για επίσκεψη βουλευτών από τα νησιά

13

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θετικά ανταποκρίθηκε η Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κα Μαριέττα Γιαννάκου, στην πρόταση του Βουλευτή Ν. Χίου, Κ Μουσουρούλη για επίσκεψη των Βουλευτών της Ν.Δ. των νησιωτικών περιοχών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να συναντηθούν με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους.
Ο Βουλευτής Ν. Χίου είχε ζητήσει με επιστολή του προς την κα Γιαννάκου, τη διοργάνωση μιας κοινής συνεδρίασης των Βουλευτών των νησιωτικών περιοχών, με τους Έλληνες συναδέλφους του Ευρωκοινοβουλίου, με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό για την ανάδειξη του ζητήματος της νησιωτικότητας σε επίπεδο Ε.Ε., αλλά και τη διαμόρφωση κατάλληλης στρατηγικής για το σκοπό αυτό.
Η κα Γιαννάκου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Βουλευτή, καθώς, όπως επισημαίνει στην απαντητική επιστολή της, η πρόταση αυτή βρίσκεται στο πνεύμα της Συνθήκης της Λισαβόνας περί στενότερης συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα εθνικά κοινοβούλια και ταυτόχρονα, εξυπηρετεί απολύτως τα εθνικά συμφέροντα. Πρότεινε, μάλιστα, η επίσκεψη αυτή να πραγματοποιηθεί το διάστημα 3-5 Μαρτίου 2010.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Επιμελητηρίου για το Νέο Έτος
Επόμενο άρθρο“Στα χνάρια των κουτσών”, έκθεση του Εβη Χρήστου, του Θ. Πυλιώτη