Αρχική Νέα Τοπικά Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης για την Καλοπλύτου

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης για την Καλοπλύτου

12

 Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης των οδών Βλαταριάς και Αγελάστου χθες το πρωί, μετατρέποντας τους εν λόγω δρόμους σε εργοτάξια. Αν και η έναρξη των εργασιών είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο η εν λόγω ημέρα «αφιερώθηκε» στη ρύθμιση της σηματοδότησης των οδών που θα αντιδρομηθούν με σκοπό τη διευκόλυνση των διερχόμενων αυτοκινήτων.


Ανενημέρωτοι οδηγοί


Παρά την ενημέρωση που προώθησε ο Δήμος για τις οδικές αλλαγές λόγω των έργων, η γκρίνια και η σύγχυση δεν έλειψε από τους διερχόμενους οδηγούς που βρέθηκαν χθες το πρωί στις γειτονικές οδούς ( Παχνού και Καλοπλύτου).


Παρόλα’ αυτά οι εργασίες επί των οδών Βλαταριάς και Αγελάστου διεξήχθησαν ομαλά, με απώτερο στόχο την πεζοδρόμησή τους, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες σε εργοτάξιο θα μετατραπεί και η οδός Καλοπλύτου.


Κατάλληλα για ΑΜΕΑ


Μεταξύ των αλλαγών που προβλέπει η ανάπλαση της οδού Καλοπλύτου, που ως βασικό της στόχο έχει την άρση του κυκλοφοριακού κομφούζιου που δημιουργείται συνήθως σε αυτήν, είναι και η κατασκευή εκ νέου μεγάλων πεζοδρομίων, που θα εξυπηρετούν πεζούς και καταστηματάρχες. Μάλιστα, όπως δήλωσε στη «Δ» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Καζάνας, «τα νέα πεζοδρόμια θα είναι πλήρως λειτουργικά και ανταποκρινόμενα στις ανάγκες των ΑΜΕΑ».


Συναίνεση καταστηματαρχών


Το χρονοδιάγραμμα του έργου δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους εμπόρους που διατηρούν καταστήματα επί της οδού Καλοπλύτου, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ισχυριζόμενος ότι « οι καταστηματάρχες είναι σύμφωνοι με την ‘αναταραχή’ που θα προκαλέσουν οι εργασίες ανάπλασης οι οποίες μέχρι το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί. Εξάλλου, αυτή η περίοδος είναι προτιμότερη από αυτήν του καλοκαιριού, συνεπώς από τη στιγμή που η διεξαγωγή τους γίνεται για τη βελτίωση της οδού οφείλουμε να κάνουμε λίγη υπομονή», τόνισε.


Εκφόρτωση σε δύο σημεία


Μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών η εκφόρτωση των εμπορευμάτων των καταστημάτων θα πραγματοποιείται στην Καλοπλύτου μέσω της Απλωταριάς, ενώ μετά την ανάπλαση τα νέα πεζοδρόμια θα περιλαμβάνουν δυο εσοχές οι οποίες θα είναι κατάλληλες για τη στάθμευση των οχημάτων που μεταφέρουν τις παραγγελίες

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Επιμελητηρίου για το Νέο Έτος
Επόμενο άρθρο“Στα χνάρια των κουτσών”, έκθεση του Εβη Χρήστου, του Θ. Πυλιώτη