Αρχική Νέα Τοπικά ActionAid: Επείγουσα έκκληση για οικονομική ενίσχυση για την Αϊτή

ActionAid: Επείγουσα έκκληση για οικονομική ενίσχυση για την Αϊτή

12

 Άμεση είναι η ανταπόκριση της ActionAid στις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός των 7 ρίχτερ που ισοπέδωσε σχεδόν την πρωτεύουσα της Αϊτής Πορτ-ο-Πρενς και τις γύρω περιοχές την Τρίτη το βράδυ. Προσωπικό της ActionAid στην Αϊτή παρέχει άμεση βοήθεια και καταγράφει την κατάσταση. Συνάδελφοί τους από τις γύρω χώρες και την Ευρώπη κατευθύνονται προς κατεστραμμένες περιοχές.


 Η Αϊτή είναι η πιο φτωχή χώρα του δυτικού ημισφαιρίου με το 80% των 9 εκατομμυρίων κατοίκων της να ζει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Επίσημες πηγές αναφέρουν ότι οι νεκροί ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 100.000. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών, ενώ η χώρα δεν είχε ακόμα συνέλθει από τις καταστροφές του τυφώνα του 2008 και των πλημμυρών του 2009.


 «Υπολογίζουμε ότι οι παραγκουπόλεις της πρωτεύουσας είναι οι περιοχές που θα έχουν τον υψηλότερο αριθμό θανάτων. Ανησυχούμε, επίσης, ιδιαίτερα για τις καταστροφές στην περιοχή Καρφούρ όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού» δήλωσε ο Adriano Campolina, διευθυντής της ActionAid για την Αμερική.


 Η ActionAid δραστηριοποιείται στην Αϊτή από το 1996 σε 4 περιοχές. Στα γραφεία της ActionAid εργάζονται 20 άτομα. Τρεις εξ αυτών αγνοούνται προς το παρόν όπως και άλλοι εργαζόμενοι από τοπικές ΜΚΟ με τις οποίες συνεργάζονται.


 Η ActionAid θα διανείμει είδη πρώτης ανάγκης όπως καθαρό νερό, φαγητό, σκηνές, κουβέρτες και σαπούνι ενώ ειδική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών έχει ήδη μεταβεί στην περιοχή. Μετά το πέρας του πρώτου σταδίου της κρίσης, η ActionAid θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση των σπιτιών των φτωχών κατοίκων και θα τους ενισχύσει ώστε να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.


 Η ActionAid απευθύνει έκτακτη έκκληση για συλλογή χρημάτων για την υποστήριξη των επιζώντων του καταστροφικού σεισμού της Αϊτής.


 Κατάθεση χρημάτων μέσω τράπεζας, στους λογαριασμούς:


ALPHA BANK: 149002002005570


ΕΘΝΙΚΗ: 12748006728


 Μετά την κατάθεση, είναι απαραίτητη η ενημέρωση της ActionAid Ελλάς το συντομότερο δυνατό στο τηλέφωνο 801 11 900 800 για να σταλεί η απόδειξη είσπραξης (οικονομικής ενίσχυσης).


 Πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας:


(VISA, Mastercard)


Καλώντας στο 210 92 12 321.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Επιμελητηρίου για το Νέο Έτος
Επόμενο άρθρο“Στα χνάρια των κουτσών”, έκθεση του Εβη Χρήστου, του Θ. Πυλιώτη