Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Μαυρέλος: Καθολική συμπαράσταση στη δασκάλα Στέλλα Πρωτονοτάριου

Βασίλης Μαυρέλος: Καθολική συμπαράσταση στη δασκάλα Στέλλα Πρωτονοτάριου

31

 ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥ 132ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


      Εκφράζω ολόψυχα την αλληλεγγύη μου στη δασκάλα και πρώην διευθύντρια του 132ου Δημ. Σχολείου Αθηνών, γιατί με τη στάση ζωής της, τη δουλειά της, δίδαξε την ελευθερία και τη δημοκρατία, την ισότητα και τη δικαιοσύνη, την αγάπη για όλα τα παιδιά του κόσμου μαζί με τους άλλους συναδέλφους που είχαν την ευθύνη του σχολείου.
      Δίνοντας ουσιαστική έννοια και παιδαγωγικό περιεχόμενο στη λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων υπεράσπισαν έμπρακτα το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση.
      Σε μια κοινωνία που διαρκώς συντηρητικοποιείται και κλείνει ενώ τα φαινόμενα του ρατσισμού, του σκοταδισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού πληθαίνουν, η Στέλλα και το 132 αποφάσισαν και πήγαν κόντρα στον καιρό. Σήκωσαν ανάστημα, άνοιξαν δρόμους, έδωσαν αξία χρήσης στη λέξη πρωτοπορία.
      Ο νέος ολοκληρωτισμός,με τις συμμαχίες του στην απέναντι όχθη και καθαρά για πολιτικούς λόγους αποφάσισαν να ποινικοποιήσουν τη δράση των δασκάλων του 132ου , «να τους τυλίξουν σε μια κόλλα  χαρτί και να τους καθίσουν στο σκαμνί». Θέλουν να σπείρουν το φόβο, για να υποτάξουν όλους μας.
 Άλλη μια φορά ματαιοπονούν.Άλλη μια φορά θα βγουν γελασμένοι.Δεν  φοβόμαστε,αντιθέτως  δυναμώνουμε!
Βασίλης Μαυρέλος             
Δάσκαλος&Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ                 
                           Χίος 14-1-2010

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Επιμελητηρίου για το Νέο Έτος
Επόμενο άρθρο“Στα χνάρια των κουτσών”, έκθεση του Εβη Χρήστου, του Θ. Πυλιώτη