Αρχική Νέα Τοπικά Η δασική περιοχή δεν δίνεται για κοιμητήριο- δικαίωση Κοφινά

Η δασική περιοχή δεν δίνεται για κοιμητήριο- δικαίωση Κοφινά

9

  Στη συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά τη δημιουργία νεκροταφείων σε δασικές περιοχές, καλείται να προχωρήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε ότι αφορά το αίτημα του Δήμου Χίου για κοιμητήριο στην περιοχή του Κοφινά.
   Με εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από 27.11.2009 γνωστοποιείται απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, (αρ. 4739/1995) σύμφωνα με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η διάταξη του Ν. 1734/87, για τη δημιουργία νεκροταφείων σε δασικές εκτάσεις και ζητείται η απόρριψη των σχετικών αιτημάτων από τις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες.
   Αυτό προκύπτει από απάντηση του Υπουργείου, σε Ερώτηση της Βουλευτή Χίου, Ελπίδας Τσουρή, σχετική με τη δημιουργία Δημοτικού Κοιμητηρίου στην περιοχή Κοφινά του Δήμου Χίου.
   Παρά την προαναφερθείσα απόφαση του ΣτΕ, ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 27 Μαΐου 2009 επέστρεψε ανυπόγραφο το σχέδιο αποδοχής της σχετικής προσφυγής του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κοφινά, γεγονός το οποίο σημαίνει σιωπηρή απόρριψη της προσφυγής εκ μέρους του Υπουργού.
   Σημειώνεται ότι, όπως προκύπτει από αντίστοιχη απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με το από 09.12.2009 έγγραφό της επικαλείται τη συγκεκριμένη διάταξη, η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική, ενώ, ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι η απόφαση του ΣτΕ γνωστοποιήθηκε μετά την έκδοση της αρχικής απόφασης, η οποία παραχωρούσε δημοτική δασική έκταση, για τη δημιουργία νεκροταφείου.
   Αφού λοιπόν δεν ήξερε και η σχετική προσφυγή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κοφινά ήταν τυπικά εντάξει, οφείλει μόνη της να επανορθώσει και να απορρίψει το αίτημα της Δημοτικής Αρχής Βρουλή.
  
  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαράταση στην ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων
Επόμενο άρθροΕρώτηση Οικολόγων Πρασίνων στο ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ για τα δικαιώματα των πεζών