Αρχική Νέα Τοπικά Αποχή από το συσσίτιο στις φυλακές-Αιτία οι υπεράριθμοι κρατούμενοι

Αποχή από το συσσίτιο στις φυλακές-Αιτία οι υπεράριθμοι κρατούμενοι

6

 Απέχουν από το συσσίτιο από χτες το μεσημέρι οι κρατούμενοι των δικαστικών φυλακών της Χίου, βλέποντας ότι οι συνθήκες κράτησης τους παραμένουν μέχρι και σήμερα το ίδιο απάνθρωπες. Βασικό τους αίτημα τους η αποσυμφόρηση των φυλακών.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Συγκεκριμένα, 16 από τους 161 κρατούμενους θα κοιμούνται και σήμερα στο πάτωμα, ενώ 55 είναι συνολικά οι υπεράριθμοι. Προχτές το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Δ», ύστερα από απειλή εξέγερσης των κρατουμένων, έγινε μεταγωγή 8 από αυτών στην Αθήνα, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Σήμερα όμως αναμένονται από Αθήνα 9! Δηλαδή συν ένα άτομο. Ανησυχία υπάρχει λοιπόν, δεδομένου ότι οι κρατούμενοι ήδη έχουν απειλήσει με εξέγερση.
Ταυτόχρονα τους κρατούμενους απασχολεί το ζήτημα εξαγοράς ποινών προς 3 ευρώ ημερησίως, σε όσους εκτίουν ποινές φυλάκισης ή κάθειρξης 5 ετών, που είχε προαναγγείλει ο αρμόδιος Υπουργός.
Ένας λόγος επίσης για τον οποίο ξεκίνησαν χτες οι κρατούμενοι την αποχή συσσιτίου είναι για να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή στους κρατουμένους των φυλακών των Γρεβενών που συνεχίζουν την αποχή από το συσσίτιο από τις 11 Ιανουαρίου.
Οι κρατούμενοι στα Γρεβενά διαμαρτύρονται κι αυτοί για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αποχή από το συσσίτιο ξεκίνησε μετά από καταγγελίες κρατουμένων για πρωκτικό έλεγχο.

Της Κλαίρης Κάβουρα

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 21/1/2010 (DIMOKRATIKI.ORG)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας από την Παγχιακή Εταιρία για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς
Επόμενο άρθροΠΑΜΕ: Κάλεσμα στην απεργία στις 10/2/2010