Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα Νομάρχη στη Λ. Μενδώνη με θέμα Κάστρο

Κάλεσμα Νομάρχη στη Λ. Μενδώνη με θέμα Κάστρο

6

 

Πρόσκληση στη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, να επισκεφθεί τη Χίο απευθύνει ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
   Σκοπός της επίσκεψης «να συζητήσουμε από κοντά τα σημαντικά θέματα της αρμοδιότητάς σας που απασχολούν το Νομό, τα οποία και εσείς γνωρίζετε, ώστε με κοινή προσπάθεια και συνεργασία να δρομολογήσουμε λύσεις.
   «Τα θέματα του Πολιτισμού αποτελούν σημαντική προτεραιότητα για το Νομό, όπως άλλωστε ανέκαθεν συνέβαινε στη Χίο. Ο πλούτος των μνημείων, κυρίως μεσαιωνικών και βυζαντινών, οι αρχαιολογικοί χώροι, η έντονη πολιτιστική δραστηριότητα των κατοίκων του νησιού πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδειχθούν ως καθοριστικά στοιχεία της τοπικής φυσιογνωμίας, διαδραματίζοντας παράλληλα  θετικότατο ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της Χίου. Όπως κι εσείς γνωρίζετε, σε πρώτη προτεραιότητα για το Νομό είναι το ζήτημα της αποκατάστασης του Κάστρου της Χίου, καθώς επίσης η εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, των Μουσείων και των επισκέψιμων μνημείων», αναφέρει χαρακτηριστικά.
   «Η αποδεδειγμένη διοικητική εμπειρία σας, οι επιστημονικές σας γνώσεις, αλλά και η γνωστή σε όλους εμάς αγάπη σας για τη Χίο, πιστεύουμε ότι αποτελούν παράγοντες ικανούς, ώστε να ελπίζουμε στη σύντομη δρομολόγηση λύσεων για τα παραπάνω σημαντικά ζητήματα. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία», καταλήγει ο κ. Νομάρχης.                 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας από την Παγχιακή Εταιρία για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς
Επόμενο άρθροΠΑΜΕ: Κάλεσμα στην απεργία στις 10/2/2010