Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία: αντικατάσταση δημοτικού συμβούλου & αυστηρή κριτική στον απρόσωπο “Καλλικράτη”

Αγωνιστική Πρωτοβουλία: αντικατάσταση δημοτικού συμβούλου & αυστηρή κριτική στον απρόσωπο “Καλλικράτη”

9

 Με κριτική στο σχέδιο  «Καλλικράτη» ανακοινώνει η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης την αντικατάσταση του δεύτερου δημοτικού της συμβούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ομηρούπολης.
   Θέση της παράταξης είναι ότι κάθε χρόνο θα είναι και άλλος σύμβουλος, έτσι ανακοινώνει ότι το Μανώλη Κάλα θα αντικαταστήσει ο Αντώνης Παντελόγλου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
  

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης, πιστή στις βασικές αρχές λειτουργίας της ανακοινώνει ότι στον τέταρτο και τελευταίο χρόνο της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής ως δεύτερο μέλος και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης θα είναι ο Αντώνης Παντελόγλου στη θέση του Μανώλη Κάλα.
 Η παράταξη εκφράζει τις ευχαριστίες της στο Μανώλη Κάλα, γιατί τίμησε για ένα χρόνο όπως και τα προηγούμενα μέλη μας την ιδιότητα του ανθρώπου και δασκάλου μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.
Με τον Αντώνη Παντελόγλου, με τη γνωστή του εμπειρία και γνώση στα δημοτικά δρώμενα, φαίνεται να κλείνει ο κύκλος στο δήμο μας με την υπάρχουσα μορφή, αφού μέσα από το σχέδιο Καλλικράτης  προωθείται ακόμα περισσότερο μια απρόσωπη Τοπική Αυτοδιοίκηση με τα πλήρη χαρακτηριστικά μιας ανώνυμης εταιρείας, ζητήματα για τα οποία πολλαπλά είχε τοποθετηθεί η παράταξή μας και ακόμη και τώρα αγωνίζεται  για να ενημερώσει τους δημότες μας για τα νέα δεινά και να τους καλέσει να μην περάσουν οι νέες αντιλαϊκές επιλογές της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα του δικομματισμού.
Από αυτή την άποψη μας αφήνουν αδιάφορους οι πρωτοβουλίες των «Πολιτών Ομηρούπολης» για το σχέδιο Καλλικράτης, αφού βασιλικότεροι του βασιλέως έχουν μετατραπεί σε πλασιέ της κυβέρνησης και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα ικανοποιήσουν τις δικές τους προσωπικές φιλοδοξίες και όχι τα δεινά που θα επιφέρει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ξεπερνώντας σ’ αυτό και τη δημοτική αρχή του Δημάρχου Μαλαφή.
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν την ενδιαφέρει το πόσοι θα είναι οι φοροεισπράκτορες στο νομό μας, αλλά το πώς θα αποτραπεί αυτή η εξέλιξη που σε αδρές γραμμές είναι η παρακάτω:
* Περαιτέρω εμπορευματοποίηση δημόσιων ή δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών (Παιδείας – Υγείας – Πρόνοιας) μέσω της «αποκέντρωσης» και της εξάρτησής τους από το τοπικό φορολογικό βάρος. Αυτό σημαίνει νέες φορολογίες τοπικού χαρακτήρα για να πληρώνονται τα παραπάνω.
* Αποτελεσματικότερη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής μέσω του νέου αντιδραστικού λειτουργικού νομοθετικού πλαισίου των οργάνων της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ανταποδοτικότητα δηλαδή το πλήρωνε για να έχεις , η Λιτότητα και οι περικοπές θα πηγαίνουν σύννεφο και στους νέους Δήμους και με τη βούλα του κράτους αυτή τη φορά.
* Εφαρμογή αντεργατικής, αντιλαϊκής γενικότερα «αναπτυξιακής» πολιτικής στην Περιφέρεια με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, η οποία θα οδηγήσει σε παραπέρα τοπική ανισομετρία και ταξική ανισότητα. Το φαγοπότι του ΕΣΠΑ θα γίνεται με άνισους όρους από περιοχή σε περιοχή και από Δήμο  σε δήμο με αποτέλεσμα δήμους πατρικίους και δήμους πληβείους με ταυτόχρονη συγκέντρωση του πλούτου στην ολιγαρχία των γνωστών μεγιστάνων του είδους.
* Υποκριτική «φιλανθρωπική» διαχείριση κάποιων ακραίων κοινωνικών προβλημάτων από την ΤΑ, αντί της αντιμετώπισης των κοινωνικών αναγκών με ενιαία κρατική παροχή και ευθύνη. Τα γνωστά προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι με απλήρωτους εργαζόμενους και διάφορά άλλα με ανθρώπους λάστιχο που θα επιχειρούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις του κράτους που θα τις έχει περάσει στους νέους Δήμους.
* Διάλυση των εργασιακών σχέσεων των υπηρετούντων και ειδικότερα των νέων υπαλλήλων. (Ωρομισθία , μερική απασχόληση κλπ)
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία εκτιμά ότι  η αντίσταση σε όλα τα παραπάνω είναι καθήκον του κάθε αιρετού, του κάθε εργαζόμενου και μπορεί να έχει αποτέλεσμα μόνο εφόσον συνδεθεί με την καταδίκη συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, εφόσον συμπορευτεί με το λαϊκό και εργατικό κίνημα, στην πάλη για κατακτήσεις, αλλά και ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού , ώστε σε επίπεδο πολιτικής και διακυβέρνησης του τόπου να έχουμε μια άλλη εξουσία, λαϊκή που στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο  τις ανάγκες του, τους καημούς και τους πόθους του.
Η σημερινή Φραγκοκρατία που βιώνουμε με την ευθύνη των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας πρέπει να πληγεί στα μάτια των δημοτών μας και όλου του λαού, γι αυτό και αγωνιζόμαστε ώστε:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»!
ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΘΕ ΕΜΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ – ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ – ΣΕΙΣΜΟΥΣ – ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ – ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟ 10% ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΙΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΛΠ.


 21-1-2009 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυτοψία από επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στις παραλίες
Επόμενο άρθροΜαθηματικός Διαγωνισμός: 34 μαθητές αντιμέτωποι με τον “Ευκλείδη”