Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουν την πρωτοβουλία για Ευρωπαϊκό έτος ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουν την πρωτοβουλία για Ευρωπαϊκό έτος ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

11


Πολιτική στήριξη στην πρωτοβουλία για Ευρωπαϊκό Έτος Οινοτουρισμού προσφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Με επιστολή του προς το Δήμαρχο Νεμέας κ. Καλαντζή, ως προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Πόλεων Κρασιού, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος δηλώνει την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση προς τους ευρωβουλευτές να προσυπογράψουν τη σχετική διακήρυξη.

 Η πρωτοβουλία προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) και χρειάζονται 369 υπογραφές ευρωβουλευτών μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, για να υιοθετηθεί από την Κομισιόν. Στους αρχικούς υπογράφοντες περιλαμβάνεται και ο Ισπανός ευρωβουλευτής Raul Romeva i Rueda, από την ομάδα των Πράσινων.


«Οι Οικολόγοι Πράσινοι δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη στήριξη της υπαίθρου και τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με άλλες μορφές ήπιας τοπικής οικονομίας όπως η μεταποίηση μικρής κλίμακας ή ένας τουρισμός διαφορετικός από τα κυρίαρχα πρότυπα», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Στον οινοτουρισμό μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο συνδυασμός βιολογικής αμπελουργίας και μικρών οινοποιείων με την επιτόπια φιλοξενία επισκεπτών. Τονίζουμε επίσης τις ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού στην υγεία, όταν πίνεται υπεύθυνα. Σε συνολικό επίπεδο θέλουμε να προωθήσουμε έναν ήπιο και ποιοτικό τουρισμό, με έμφαση στη συνοχή των τοπικών κοινωνιών και τη διατήρηση του φυσικού και πολιτισμικού τοπίου. Η υποστήριξή μας στην πρωτοβουλία για το Ευρωπαϊκό Έτος Οινοτουρισμού είναι μέρος της προσπάθειάς μας για ζωντανή και βιώσιμη ύπαιθρο».


Για περισσότερες πληροφορίες: Μιχάλης Τρεμόπουλος 6982 689868


 (ακολουθεί το κείμενο της επιστολής)


 Στρασβούργο, 19-01-2010


 Προς την


Ένωση Ελληνικών Πόλεων Κρασιού


Δήμο Νεμέας, Δήμαρχο κ. Καλαντζή


Κύριε δήμαρχε,


Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας σχετικά με την πρωτοβουλία ανακήρυξης Ευρωπαϊκού Έτους Οινοτουρισμού. Αξίζει να σημειώσει κανείς ότι ο πρώτος από τους αρχικούς υπογράφοντες, κ. Raul Romeva i Rueda, είναι συνάδελφός μου στην ομάδα των Πράσινων ευρωβουλευτών.


Σε μια περίοδο που η ελληνική και ευρωπαϊκή ύπαιθρος αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, είναι σημαντικό να στηριχθεί ο συνδυασμός της αγροτικής παραγωγής με άλλες ήπιες τοπικές οικονομικές δραστηριότητες όπως ο αγροτουρισμός και ο οινοτουρισμός.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι αγωνιζόμαστε για γεωργία φιλική προς το περιβάλλον, για ύπαιθρο ζωντανή και πολυλειτουργική, καθώς και για αποτελεσματική προστασία του τοπίου και της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Στο πλαίσιο αυτό προσυπογράφω με χαρά ως ευρωβουλευτής το σχέδιο γραπτής δήλωσης για το Ευρωπαϊκό Έτος Οινοτουρισμού και εύχομαι κάθε επιτυχία στην πρωτοβουλία σας.


 Με εκτίμηση


Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυτοψία από επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στις παραλίες
Επόμενο άρθροΜαθηματικός Διαγωνισμός: 34 μαθητές αντιμέτωποι με τον “Ευκλείδη”