Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου: Αρχισαν οι χοροί των εκλογών- “Καλλικράτης”

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου: Αρχισαν οι χοροί των εκλογών- “Καλλικράτης”

16

 

Του 2010 να λείπω το Noέμβρη, θα πάρει η μπάλα πολλούς στο πουθενά,
τα ποντίκια θα χορεύουνε στ’ αλεύρι, γνωστή εικόνα εγώ θα πάρω τα βουνά
.
(Παράφραση από τραγούδι των Active Member)

Πρωτού καλά αλλάξει η χρονιά, οι τοπικοί μας άρχοντες και πιθανοί υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη, θυμήθηκαν να “πονέσουν” για τα τόσα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας. Προβολή του έργου και των σχεδίων τους για ΧΥΤΑ – αεροδρόμιο – λιμάνια – νησίδες και πόσες άλλες ευκαιρίες για αναθέσεις εργολαβιών, επιδοτήσεις και μίζε(ν)ς.
Έρχονται να μας μιλήσουν για αναδασώσεις, ενώ για την εξυπηρέτηση της ασύδοτης επιχειρηματικής δραστηριότητας τόσο τοπικών παραγόντων, όσο και ευρύτερης εμβέλειας κεφαλαιοκρατών, τόσο καιρό, έχουν να επιδείξουν στο έργο τους καταστροφή χώρων πρασίνου, σταδιακή μετατροπή περιοχών σε βιομηχανικές ζώνες και ρύπανση υδάτων, υποβαθμίζοντας τις συνθήκες ζωής των κατοίκων. Σαν άλλοι Κακλαμάνηδες (άλλοτε γνωστός και ως σχιζοφρενής δολοφόνος δέντρων με το πριόνι), έρχονται τώρα να μας μιλήσουν για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και της αναδάσωσης, παραδίδοντας  στο ΝΗΡΕΑ έκταση σε “κατάλληλο” σημείο, έναντι συμβολικού ενοικίου (της τάξης του 1 €), υπό τον όρο αναδάσωσης μέρους της περιοχής. Ευκαιρία να παραγραφούν με αυτόν τον τρόπο και παλιά χρωστούμενα και πρόστιμα! Το παράδειγμα απλά ενδεικτικό.


Κατασκευή ΧΥΤΑ αντί ΧΥΤΥ (γνωρίζοντας ότι η ίδια η Ε.Ε. από το 2010 “τιμωρεί” τους ΧΥΤΑ). Σε αντιγραφή του παιχνιδιού εργολαβιών και μιζών των τοπικών αρχόντων και των μεγαλοεργολάβων της Λευκίμμης, των καρκίνων του Τεμπλονίου και των γύρω περιοχών. Κι αν οι ΧΥΤΑ είναι μετατρέψιμοι σε ΧΥΤΥ κάποιοι θα “μιζάρουν” έξτρα για τη μετατροπή βεβαίως βεβαίως.


Ελεύθεροι χώροι στο στόχαστρο, εμπορευματοποίηση των πάντων, ιδιωτικοποιήσεις, παράδοση των πάντων στην ασύδοτη επιχειρηματική λειτουργία και τον ανταγωνισμό (βλ. μάχη Κορακάρη, δημοτικό σινεμά του κήπου, συγκοινωνίες και ακτοπλοϊκό, κόψιμο επιδοτούμενων αεροπορικών δρομολογίων κ.ο.κ.). ΕΣΠΑ και ΞΕΣΠΑ, χρόνιες επεκτάσεις του αεροδρομίου σε βάρος της ζωής και των σπιτιών κατοίκων της περιοχής, θεσμική νομιμοποίηση και εθελοτυφλία για αυθαίρετα μεγαλοεπιχειρήσεων τουρισμού και ιχθυοκαλλιέργειας, εθελοτυφλία στη μαύρη εργασία και τις απολύσεις σε μεγαλοεπιχειρήσεις του νησιού. Κι όλα στο όνομα μιας μεγάλης φούσκας ανάλογης αυτής του χρηματιστηρίου. Τη φούσκα της δήθεν ανάπτυξης. Με ΚΑΠ να μισερώνει τον μικρό και μεσαίο αγρότη που συχνά απασχολείται και σε άλλες εργασίες για να συμπληρώσει εισόδημα (σε πολυδραστηριότητα και επιχειρηματικότητα τον καλούν μετά – sic), μοιράζοντας επιδοτήσεις και φιλέτα σε όλο και λιγότερα χέρια, φούσκες τουρισμού και όνειρα κέρδους για αγρίους, με “τουριστική-αναπτυξιακή” υπεράντληση υδάτων και υδράργυρο στο νερό μας.


Στο έδαφος του ασφαληστρικού, της φορομπηξίας, του Καποδίστρια 2 και του Καλλικράτη – του νέου εκλογικού νόμου και του ακόμα μεγαλύτερου συγκεντρωτισμού, της καταστολής και θωράκισης του κράτους απέναντι στους αγώνες, της ευελιξίας στην εργασία, των απολύσεων, της ανεργίας, των μειώσεων μισθών και συντάξεων, της “κρίσης”, της “χρεωκοπίας”, του μαστιγίου και της επιτήρησης της Ε.Ε. και των Βρυξελών, πάντα θα υπάρχουν λεφτά για “μεγάλα έργα”, τράπεζες και μίζες.


Η απάντηση όμως θα δοθεί από τα κάτω. Τα κινήματα και οι κινήσεις πόλης με τις μικρές και μεγάλες νίκες τους ανά την Ελλάδα, ήδη αποτελούν πρώτα δείγματα τρόπου και αντίστασης. Καμία ανάθεση σε ειδικούς και γραφειοκρατικές διαδικασίες, με πεφωτισμένους και “άξια παλικάρια” άρχοντες θα δώσουν λύσεις για τις ζωές μας. Όσο κι αν αλλάζουν οι διαχειριστές της ίδιας πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε., η κατάσταση στην ουσία θα μένει η ίδια για το λαό. Ο μόνος κερδισμένος θα είναι το κεφάλαιο και τα εκάστοτε τσιράκια που θα τσεπώνουν. Το επόμενο διάστημα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Χίου θα προσπαθήσει να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για τη δημιουργία Κίνησης Πόλης, για αγώνες στα χέρια των εργαζομένων και του λαού, κίνημα διεκδίκησης και ανατροπής.


Εποχή αγώνων και όχι εκλογικών αυταπατών η εποχή μας. Ο καπιταλισμός δεν χωρά τις ανάγκες μας ούτε σε τοπικό, ούτε πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο.


* ΡΗΞΗ ΚΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
* ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ
* ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ


Με προοπτική τον επαναστατικό μετασχηματισμό, τη διεθνιστική αλληλεγγύη, τη συνεργασία και ενοποίηση επαναστατημένων χωρών και κινημάτων. Για μια νέα σοσιαλιστική – κομμουνιστική προοπτική στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.


Η μεγάλη μάχη θα δοθεί στους δρόμους κι όχι στις κάλπες.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυτοψία από επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στις παραλίες
Επόμενο άρθροΜαθηματικός Διαγωνισμός: 34 μαθητές αντιμέτωποι με τον “Ευκλείδη”