Αρχική Νέα Τοπικά Σαββατοκύριακο με μποφόρια-Πιθανόν και χιόνια στα ορεινά το Σάββατο

Σαββατοκύριακο με μποφόρια-Πιθανόν και χιόνια στα ορεινά το Σάββατο

10

 

Σταδιακή αλλά σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα και ειδικά το Σαββατοκύριακο με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψόμετρου.
   Οι ισχυρές βροχές που από χθες βράδυ ξεκίνησαν από τα δυτικά, αναμένεται σήμερα να επεκταθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα το κρύο θα είναι τσουχτερό και πιθανόν να χιονίσει ή να σημειωθούν παγετοί ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.
   Ειδικά το Σάββατο θα επικρατήσουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9 και πιθανώς 10 μποφόρ.
   Βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται από την Κυριακή.
  
   Σήμα ΠΣΕΑ
   Το Γραφείο ΠΣΕΑ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ήδη έχει προχωρήσει σε ενημέρωση των Δήμων και των υπηρεσιών. «Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τους αντιδημάρχους που είναι αρμόδιοι για αυτά τα θέματα, μας είπε ο προϊστάμενος των ΠΣΕΑ Γιώργος Μανάρας, να έχουν σε ετοιμότητα ένα όχημα με κώνους σήμανσης, σακιά με αλάτι και πριονίδι έτσι ώστε να συντρέξουν αν υπάρξει λόγος».
   Συγκεκριμένα δηλαδή να σηματοδοτήσουν το σημείο εκείνο του δρόμου που πιθανόν να έχει πρόβλημα (κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κακοκαιρίας είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις βράχων σε διάφορα σημείου του οδικού δικτύου), αλλά και να ρίξουν αλάτι σε περίπτωση που σημειωθεί παγετός.
   Ανάλογη ενημέρωση έχει γίνει και σε Πυροσβεστική, Αστυνομία και Λιμενικό. Τυχόν προβλήματα στο οδικό δίκτυο θα επιλυθούν με συνεργεία του ΕΥΟΔΟΥ (υπάρχει συνεργασία με το ν.σ. Νίκο Μαρτάκη) ή με ιδιωτικά συνεργεία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυτοψία από επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στις παραλίες
Επόμενο άρθροΜαθηματικός Διαγωνισμός: 34 μαθητές αντιμέτωποι με τον “Ευκλείδη”