Αρχική Νέα Τοπικά Παγώνουν οι τιμές φαρμάκων-Σε αναβρασμό οι φαρμακοποιοί

Παγώνουν οι τιμές φαρμάκων-Σε αναβρασμό οι φαρμακοποιοί

8

 Σε πάγωμα των τιμών των φαρμάκων θα προχωρήσει η Κυβέρνηση, εν όψει των ανακοστολογήσεων που προγραμματίζει σε 6.000 σκευάσματα μέσα στον επόμενο μήνα.
Στο μεταξύ οι ορκωτοί λογιστές κάνουν φύλλο και φτερό τα λογιστήρια μεγάλων Νοσοκομείων προκειμένου να ελέγξουν παρατυπίες όσον αφορά την προμήθεια υγειονομικού υλικού. Όπως αναφέρεται στον Αθηναϊκό τύπο στο μέλλον οι έλεγχοι θα γίνονται από αρμόδιους επί των οικονομικών της Υγείας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τη νέα Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Αμφιβάλουν οι φαρμακοποιοί


Και μπορεί το πάγωμα των τιμών να είναι προς συμφέρον του ασφαλισμένου, αφού δεν θα υπάρχουν αυξήσεις, όμως οι φαρμακοποιοί φοβούνται πως θα υπάρξουν ανακοστολογήσεις που θα αποβούν εις βάρος τους. Και αυτό διότι θα πρέπει οι ίδιοι να πληρώσουν τις εταιρείες με βάση την τιμή αγοράς.


«Οι πληροφορίες από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο είναι ότι οι τιμές των φαρμάκων θα μειωθούν και μάλιστα κατά 30%», μας είπε ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Χίου, Θοδωρής Νικολαϊδης.


«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί το κέρδος των φαρμακοποιών από 10 – 15%. Αν γίνει κάτι τέτοιο τα μισά φαρμακεία τουλάχιστον θα κλείσουν», δήλωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι οι φαρμακοποιοί είναι διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να καταστραφούν. «Η Κυβέρνηση θέλει να εξοικονομήσει από τη φαρμακευτική δαπάνη 500 εκατ. ευρώ. Γιατί δεν εισπράττει τα 400 εκατ. ευρώ που οφείλουν οι φαρμακοβιομηχανίες κατά την τελευταία 3ετία, σύμφωνα με σχετικό νόμο;», ανέφερε ο Πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι τα φαρμακεία είναι από τις λίγες συνεπής επιχειρήσεις προς το Κράτος και οι μόνες που καταθέτουν ΦΠΑ πριν καν εισπράξουν τα λεφτά από τα ασφαλιστικά ταμεία.


Εάν πάντως η Κυβέρνηση δεν παγώσει τις τιμές και προχωρήσει με το σενάριο που παρουσιάζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, τότε οι φαρμακοποιοί θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, που θα συμπεριλαμβάνουν το κλείσιμο των φαρμακείων, μέχρι και τη διακοπή της συνεργασίας με όλα τα ταμεία.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκπολιτιστικός Σύλλογος Βοκαριάς: συγκέντρωση πραγμάτων από “δεύτερο χέρι”
Επόμενο άρθροΝΤ ΑΔΕΔΥ: πρόσκληση για συνέντευξη τύπου