Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Χίου: Μπαβέδες και πηγάδι στην ανάπλαση

Δήμος Χίου: Μπαβέδες και πηγάδι στην ανάπλαση

7

 Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης στις οδούς Βλαταριάς και Αγελάστου, μετά το ενδεχόμενο άρσης αυτών που πρόεκυψε ύστερα από την εύρεση παραδοσιακών μπαβέδων και ενός πηγαδιού κατά τη διάρκεια απόξεσης της ασφάλτου.


Συγκεκριμένα, οι εργασίες ανάπλασης «συναντήθηκαν» με παραδοσιακούς λαξευμένους μπαβέδες αλλά και με ένα πηγάδι, με διάμετρο πενήντα πόντων και με βάθος περίπου δύο μέτρα.


Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου Λάκης Τσακός, «οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά, δεν θα αλλάξει κάτι. Αν και δεν είχαμε προβλέψει στην υπάρχουσα μελέτη την εύρεση μπαβέδων, ωστόσο εξετάζουμε το γεγονός τροποποίησης αυτής έτσι ώστε να εντάξουμε στην ανάπλαση και τα προσφάτως ανακαλυφθέντα ευρήματα».


Χρήση των μπαβέδων


Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο Δήμος προχώρησε σε αποστολή σχετικής πρότασης προς την Η’ Εφορία Νεωτέρων Μνημείων στη Μυτιλήνη. Σε αυτήν, προτείνεται να χρησιμοποιηθούν οι παραδοσιακοί μπαβέδες που βρέθηκαν, ως υλικό για την πλακόστρωση της οδού ανάμεσα στην Αγελάστου και Βλαταριάς και αναμένεται η σχετική απάντηση.

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 20/01/2010 (DIMOKRATIKI.ORG)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκπολιτιστικός Σύλλογος Βοκαριάς: συγκέντρωση πραγμάτων από “δεύτερο χέρι”
Επόμενο άρθροΝΤ ΑΔΕΔΥ: πρόσκληση για συνέντευξη τύπου