Αρχική Νέα Τοπικά Μουσείο Γιαλούρη: Ανάγκη επισκευών

Μουσείο Γιαλούρη: Ανάγκη επισκευών

26

 

 Εικόνα «φθοράς» παρουσιάζει το Μουσείο Γιαλούρη, τουλάχιστον στην εξωτερική του όψη. Αν και συνεχίζει να είναι επισκέψιμο, ωστόσο η…εξωτερική του εμφάνιση
δεν βοηθάει και πολύ στο να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.

Η ταμπέλα που ενημερώνει τους επισκέπτες για την ύπαρξη του Μουσείου επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου έχει υποστεί φθορά από το χρόνο, ενώ σε ανάλογη κατάσταση είναι και η πόρτα υποδοχής.


Πέραν των παραπάνω, και ο χώρος υποδοχής στο ισόγειο του νεοκλασικού κτιρίου δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα φιλόξενος, καθώς επίσης η εικόνα του δεν αντιστοιχεί με την καλαισθησία των έργων του μεγάλου χαράκτη που εκθέτονται στον επάνω όροφο.


Μ. Μονιούδη: «θα γίνουν επισκευές»


Σε σχετικές δηλώσεις της στη «Δ», η «νεοφώτιστη» Αντιδήμαρχος πολιτισμού Μαρία Μονιούδη ανέφερε πως «έχουμε αντιληφθεί την ύπαρξη φθορών σε εξωτερικά σημεία του κτιρίου που στεγάζεται το Μουσείο, και για αυτό το λόγο το θέμα έχει αναληφθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Συγκεκριμένα, έχει ανατεθεί σε συντηρητή-ζωγράφο να αναλάβει τις επισκευές στην πόρτα εισόδου καθώς και στην πινακίδα».


Μάλιστα, η κα Μονιούδη προσωρινά στεγάζεται στο κτίριο του Μουσείου «έως ότου», όπως είπε» «να εγκατασταθεί το γραφείο της στην Πινακοθήκη».


Το Μουσείο


Το Μουσείο του ζωγράφου και χαράκτη Νικολάου Γιαλούρη (1928-2003) στη χώρα της Χίου (Ελευθερίου Βενιζέλου 73) στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο της Παλαιάς Περιηγητικής από το 2005. Ογδόντα έργα του μεγάλου Χιώτη καλλιτέχνη εκτίθενται στον όροφο και στην εσωτερική κλίμακα του οικοδομήματος. Χαρακτικά, ακρυλικά, παστέλ και έργα σινικής μελάνης αντιπροσωπεύουν τους δημιουργικούς του κύκλους.

της Αννας Πιτροπάκη
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 20/1/2010 (DIMOKRATIKI.ORG)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκπολιτιστικός Σύλλογος Βοκαριάς: συγκέντρωση πραγμάτων από “δεύτερο χέρι”
Επόμενο άρθροΝΤ ΑΔΕΔΥ: πρόσκληση για συνέντευξη τύπου