Αρχική Νέα Τοπικά «Φίλος του Πεζού»: διαμαρτυρία για το έργο «ανακατασκευή και επέκταση των πεζοδρομίων...

«Φίλος του Πεζού»: διαμαρτυρία για το έργο «ανακατασκευή και επέκταση των πεζοδρομίων της Λ. Αιγαίου»

15

 «Φίλος του Πεζού»
Ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών της Χίου
για τα δικαιώματα των πεζών
και την ποιότητα ζωής
Για πληροφορίες κον. Δ. Μυλωνάδη 22710-22490 κιν: 6942403304
____________________________________________________________________    


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επείγουσα δημοσίευση
  Χίος 23-1-2010      Ο Φίλος του Πεζού διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την αναιτιολόγητη και εσπευσμένη μεθόδευση της Λιμενικής Επιτροπής,   η οποία επιχειρεί την  αρχιτεκτονική και κυκλοφοριακή αλλοίωση της Προκυμαίας, με την κατασκευή έργου που καλύπτεται από τον παραπλανητικό κατά τη γνώμη μας τίτλο:  «ανακατασκευή και επέκταση των πεζοδρομίων της Λ. Αιγαίου».
      Τόσο η Ν.Α.Χίου όσο και η Λιμενική Επιτροπή, δείχνουν να αδιαφορούν για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει η επιχειρούμενη πολυδάπανη παρέμβαση , για τους πεζούς, τα άτομα με αναπηρία,  τις μητέρες με νήπια αλλά  και για τον υπόλοιπο ιστό της πόλης.  Η ατελής  μελέτη αυτού του έργου με την απουσία νόμιμων αδειοδοτήσεων (ΕΠΑΕ κλπ) θα δημιουργήσει υποχρεώσεις και τετελεσμένα γεγονότα που υποβαθμίζουν τη νοημοσύνη των πολιτών,  μειώνουν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, παραγκωνίζει  επιστημονικούς φορείς και τα  καταπατεί δικαιώματα των πεζών.
      Καταγγέλουμε    στην Γ. Γρ. Β’ Αιγαίου, στους τοπικούς Βουλευτές και στους λοιπούς ενδιαφερόμενους ,  ΑμΕΑ, επιστημονικούς φορείς κλπ.  το γεγονός ότι, η  εσπευσμένη δημοπράτηση  προσβάλλει ΚΑΙ  το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου το οποίο δια του προέδρου του,  ζήτησε στοιχεία για να ενημερωθεί,  εφόσον το έργο αυτό σχεδιάστηκε εν αγνοία του και πρόκειται να  επηρεάσει κυκλοφοριακά το γειτονικό με την Προκυμαία, πλέγμα των οδών. (Βλέπε συνημμένο έγγραφο)  
      Ο Φίλος του Πεζού στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του για τις συνθήκες κυκλοφορίας των πεζών   και   την ποιότητα ζωής στην πόλη, ενημερώνει  τους πολίτες που μοιράζονται μαζί μας τις ίδιες ανησυχίες ότι,  το επιχειρούμενο έργο πέραν των άλλων,  θα πλήξει και την αρχιτεκτονική εικόνα της Προκυμαίας, θα εκθέσει σε κινδύνους τους πεζούς και  θα επιβαρύνει την κυκλοφορία.
      Γενικά,  πρόκειται για μία ατελή , εσπευσμένη, μη ενδεικνυόμενη πολυδάπανη παρέμβαση ύψους 510.00 ευρώ, (  σε περίοδο δεινής οικονομικής κρίσης) ποσό που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρότερες και επείγουσες ανάγκες του λιμανιού της Χίου.
      Ζητούμε από τη ΝΑ Χίου και τη Λιμενική Επιτροπή να αναστείλουν τη δημοπράτηση και σε συνεργασία με το Δήμο  Χίου,  να μελετηθεί   η αύξηση του πλάτους των πεζοδρομίων με τρόπο που να μην προκαλεί προβλήματα αλλά να λύνει.   

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκπολιτιστικός Σύλλογος Βοκαριάς: συγκέντρωση πραγμάτων από “δεύτερο χέρι”
Επόμενο άρθροΝΤ ΑΔΕΔΥ: πρόσκληση για συνέντευξη τύπου