Αρχική Νέα Τοπικά Οι ΜΜΕ δίνουν ζωή στην περιφέρεια- Δεν περικόπτεται η χρηματοδότηση σε μικρομεσαίες...

Οι ΜΜΕ δίνουν ζωή στην περιφέρεια- Δεν περικόπτεται η χρηματοδότηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

9

 

Τη διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να περικοπεί το πρόγραμμα που αφορά την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων δίνει σε απάντησή του το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε αναφορά της βουλευτή Χίου, Ελπίδας Τσουρή, σχετική με τα κίνητρα για την αύξηση των επενδύσεων .
     Το Πρόγραμμα «για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013», ποσού 1.050 εκ. ευρώ δεν θα περικοπεί. Η πρώτη προκήρυξη, ύψους 500 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκε και σύντομα αναμένεται η προκήρυξη για το υπόλοιπο ποσό. Αυτό απαντά η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών προγραμμάτων του προαναφερόμενου υπουργείου.
     Στην απάντηση, επίσης, επισημαίνονται τα εξής:
* Ο αναπτυξιακός Νόμος επανεξετάζεται στο σύνολο του, προκειμένου να δημιουργηθεί νέο και αποτελεσματικό πλαίσιο παροχής κινήτρων, για ιδιωτικές επενδύσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, όπως στις νησιωτικές περιοχές.
* Βασική προτεραιότητα είναι η γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών, που ξεκινούν από την εξέταση των αιτημάτων και φθάνουν μέχρι τον έλεγχο και την εκταμίευση.
* Η αναστολή κατάθεσης επενδυτικών σχεδίων κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα, που είχαν σωρευθεί το προηγούμενο διάστημα για να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του συγκεκριμένου καθεστώτος ενισχύσεων. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκπολιτιστικός Σύλλογος Βοκαριάς: συγκέντρωση πραγμάτων από “δεύτερο χέρι”
Επόμενο άρθροΝΤ ΑΔΕΔΥ: πρόσκληση για συνέντευξη τύπου