Αρχική Νέα Τοπικά “Καλλικράτης” στην Περιφέρεια- άρχισαν να ακούγονται τα πρώτα ονόματα

“Καλλικράτης” στην Περιφέρεια- άρχισαν να ακούγονται τα πρώτα ονόματα

8

      Το σχέδιο «Καλλικράτης» και η προ των πυλών αιρετή Περιφέρεια, φέρει συζήτηση και για το θέμα των στελεχών που από κάθε συνδυασμό (βλέπε κόμμα) θα συμμετέχουν από τις νυν νομούς.
     Και εδώ μπορεί ακόμα να μην ακούγεται τίποτα, αλλά στη γειτονική Λέσβο που χωρίς καμιά από ότι φαίνεται αντίδραση θα είναι η έδρα όπως και με τη σημερινής μορφή Περιφέρεια αρχίζουν τα σενάρια.
     Ας δούμε λοιπόν ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζονται στο χθεσινό φύλλο των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ και μας αφορούν:
     «… Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο το μοναδικό όνομα που συζητιέται μέχρι τώρα είναι του Δημάρχου Μυτιλήνης Νάσου Γιακαλή, ο οποίος επί τελευταίας Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου διετέλεσε Περιφερειάρχης και… εκτιμάται πως θα έχει σχετική «ακτινοβολία» και στους νομούς Xίου και Σάμου.
     …Για τη θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με το ΠΑΣΟΚ λέγεται ότι ενδιαφέρεται και ο (πρώην Υπουργός Αιγαίου) Αντώνης Κοτσακάς από τη Χίο, όπως επίσης και ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης. Και οι δυο τους πάντως βλέπουν παράλληλα με καλό μάτι και μια πιθανή υποψηφιότητά τους για τη θέση του υπερδημάρχου της Χίου.
    
     Στη Νέα Δημοκρατία
     Στη Νέα Δημοκρατία, για την υποψηφιότητα του αιρετού Περιφερειάρχη φέρεται να έχει ενδιαφέρον η πρώην Βουλευτής Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία μάλιστα λέγεται ότι έχει στη διάθεσή της ένα ισχυρό δίκτυο υποστηρικτών στη Χίο και τη Σάμο.
     Για τη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και ο Νομάρχης Παύλος Βογιατζής. Επίσης ενδιαφέρεται και μάλιστα διακαώς και ο πρώην Περιφερειάρχης Σέργιος Τσίφτης.
    
     ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ
     Στο ΚΚΕ η κατάσταση είναι πιο σύνθετη, καθώς το κόμμα έχει μικρή δύναμη στη Χίο, αλλά ιδιαίτερα σημαντική στο νομό Σάμου… Δεν είναι απίθανο, λοιπόν, να επιστρατευτεί (και πάλι) αυτή τη φορά για την Περιφέρεια ο Στρατής Κόρακας ή να αξιοποιηθεί περαιτέρω ο Βαγγέλης Παλαιολόγος.

ΠΗΓΗ: ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι ελλείψεις κατάλληλων υποδομών στα λιμάνια φέρνει “Καλλικράτη” και στα Λιμενικά Ταμεία
Επόμενο άρθροΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ: Η ευτυχία μεταδίδεται υπό τη μορφή κυμάτων