Αρχική Νέα Τοπικά Τα Ψαρά να παραμείνουν δήμος- Χαρακτηρίζουν τη συνένωση σαν δεύτερο… Ολοκαύτωμα!

Τα Ψαρά να παραμείνουν δήμος- Χαρακτηρίζουν τη συνένωση σαν δεύτερο… Ολοκαύτωμα!

10

   

Με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ψαρών Ελευθέριος Κουτσοδόντης εκφράζει την αντίθεση σε τυχόν σχέδιο συνένωσης των Ψαρών με κάποιο Δήμο στη Χίο, πόσο μάλιστα σε έναν και μόνο.
   Η επιστολή που ακολουθεί έχει επίσης αποδέκτες τη βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή, το βουλευτή της ΝΔ Κωστή Μουσουρούλης, την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου, το Νομάρχη Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη, την ΤΕΔΚ Χίου, το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Νικήτα Κακλαμάνη, το Δήμο Ψαρών, την Αδελφότητα Ψαριανών και το σωματείο Κων. Κανάρης.
   Η επιστολή έχει ως εξής:
  
   «Ανησυχίες δημιουργεί στους κατοίκους των Ψαρών η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη συνένωση των Δήμων και σε μεταρρυθμίσεις με το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
   Η συρρίκνωση των Δήμων σε μικρότερο αριθμό στο νομό μας μπορεί να είναι επιθυμητή, για τα Ψαρά όμως αυτό θα είναι καταστροφικό και ένα δεύτερο ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, δε θα μπορέσουν να το αντέξουν, θα μας οδηγήσει πάλι στην εγκατάλειψη και σίγουρα στο μαρασμό της όποιας προσπάθειας γίνεται για πρόοδο και ευημερία των κατοίκων.
   Βασικά προβλήματα υποδομής δεν έχουν λυθεί ακόμη, άλλα δεν έχουν ξεκινήσει και άλλα δεν έχουν καν σχεδιαστεί.
   Εάν λοιπόν γίνει συνένωση με άλλους δήμους του νομού μας σίγουρα θα επέλθει στασιμότητα σε ότι σχεδιάζεται και σε ότι πάει να γίνει διότι θα περιμένει ο κεντρικός δήμος να λύσει πρώτα τα δικά του προβλήματα και μετά θα ακολουθούν τα προβλήματα των Ψαρών, με αποτέλεσμα, να χαθεί για πάντα η όποια προοπτική πάει να δημιουργηθεί για την ανάπτυξη του νησιού μας.
   Επίσης επακόλουθο της κατάργησης του Δήμου Ψαρών σίγουρα θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του πληθυσμού για πολλούς και διάφορους λόγους:
   Κοινωνικούς, οικονομικούς , ψυχολογικούς κλπ.
   Τα Ψαρά είναι ένας οικισμός με προνομιακό φυσικό περιβάλλον, είναι όμως ταυτόχρονα και ένας τόπος με τέτοια ιστορία και προσφορά στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του λαούς μας που δεν μπορεί να αφήνουν κανέναν αδιάφορο (φυσικά ούτε και τη κυβέρνηση).
   Πιστεύω ότι οφείλουμε αν βοηθήσουμε να ζώσουν να αναπτυχθούν αλλά κυρίως να ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ, ισορροπημένα και προγραμματισμένα.
   Γνωρίζοντας όλα τα προβλήματα των Ψαρών ήτοι, παραγωγικά, αναπτυξιακά ιστορικά και παραδοσιακά να συντονίσουμε αναλόγως την όλη πορεία για μια σωστή επαναφορά των Ψαρών στη θέση που τους ανήκει μέσα στο Αιγαιοπελαγίτικο νησιωτικό σύμπλεγμα και γενικά ολόκληρου του ελληνικού χώρου
  
   Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ/Σ/ Δήμου Ψαρών
   Ελευθέριος Κουτσοδόντης»
  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι ελλείψεις κατάλληλων υποδομών στα λιμάνια φέρνει “Καλλικράτη” και στα Λιμενικά Ταμεία
Επόμενο άρθροΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ: Η ευτυχία μεταδίδεται υπό τη μορφή κυμάτων