Αρχική Νέα Τοπικά Ενημέρωση από τον ΙΑΒΕΡΗ: Εμπόλεμη περιοχή το οδικό δίκτυο

Ενημέρωση από τον ΙΑΒΕΡΗ: Εμπόλεμη περιοχή το οδικό δίκτυο

19

 Σοκάρισαν χτες τους μαθητές και γενικότερα το χιακό κοινό, τα στατιστικά στοιχεία των τροχαίων, που παρουσίασε ο πρώην οδηγός ράλι- δάσκαλο σε σχολή ασφαλούς οδήγησης Τάσος ΙΑΒΕΡΗΣ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που πραγματοποίησε, όσον αφορά την ασφαλή οδήγηση στους δρόμους.
Τα τελευταία 50 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 120.000 άνθρωποι. Έχουν μείνει ανάπηροι 300.000 κι έχουν τραυματιστεί 2 εκατομμύρια. Από αυτούς, το 85% είναι κάτω των 35, ηλικίες δηλαδή παραγωγικές και αναπαραγωγικές, που σημαίνει όπως τόνισε ο ίδιος ότι μπαίνουμε σε ένα δημογραφικό τροχαίων, σε γενοκτονικό επίπεδο. «Το 2050 περίπου 3.000.000 Ελληνόπουλα δεν θα γεννηθούν, διότι οι γονείς τους δεν πρόλαβαν να γίνουν, γονείς τους», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έθιξε το θέμα της πρόληψης αναφέροντας ότι στην Ευρώπη η μείωση των τροχαίων έχει φτάσει το 50%, στις φιλανδικές χώρες το 95%, ενώ αντιθέτως στην Ελλάδα αυξήθηκε 60%.
Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, εκδόθηκε κοινοτική οδηγία που αποτρέπει τους τουρίστες να έρχονται στην χώρα μας με αυτοκίνητο. «Θεωρούν την Ελλάδα εμπόλεμο τριτοκοσμικό μέρος», ανέφερε ο ΙΑΒΕΡΗΣ.
Καθηλωμένοι οι μαθητές παρακολούθησαν την ομιλία του, που πλαισιώθηκε με ρεαλιστικό οπτικοακουστικό υλικό που σίγουρα δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο. Ωμή η πραγματικότητα…μπροστά στα μάτια τους, με θύματα άτομα στην ηλικία τους, ενήλικες, ολόκληρες οικογένειες, που είτε ήταν οδηγοί, είτε άτυχοι πεζοί.
Στις μνήμες σίγουρα όλων θα ήρθε και χτες ο άδικος χαμός 4 συμμαθητών τους, μέσα στα τελευταία χρόνια…

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 27/1/2010

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήμος Χίου: Μαζεύει τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα
Επόμενο άρθροΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Μια ματιά στην άγρια όψη της Χίου