Αρχική Νέα Τοπικά Ξεσηκώθηκαν οι μαθητές για την πολυήμερη

Ξεσηκώθηκαν οι μαθητές για την πολυήμερη

8

Ξεσηκωμένοι είναι οι μαθητές των σχολείων καθώς πληροφορήθηκαν ότι ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παύλος Καλογεράκης, ζητά να μην γίνουν φέτος οι πολυήμερες μαθητικές εκδρομές με πρόσχημα την αναπλήρωση ωρών που χάθηκαν, λόγω των καταλήψεων.
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλείνοντας συμβολικά για μία ώρα τον δρόμο και ζητώντας από τον ίδιο να αναθεωρήσει την απόφασή του.
Πάντως η σχετική υπουργική απόφαση του 2008, μιλά ξεκάθαρα για περιορισμό και μόνο των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες μαθημάτων και όχι η κατάργηση.
Μάλιστα διευκρινίζεται: «Για τη διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί, το Σχολικό Συμβούλιο, μετά από εισηγήσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, του παιδαγωγικού υπεύθυνου Σχολικού Συμβούλου, του Συλλόγου Γονέων και του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του κάθε σχολείου, διατυπώνει τη γνώμη του στο Διευθυντή της Διεύθυνσης ή Προϊστάμενο του οικείου Γραφείου Δ.Ε. μέχρι την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου κάθε έτους».
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Καλογεράκη στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ αν και απευθύνθηκε σε όλους τους προαναφερόμενους, δεν πήρε καμία γραπτή εισήγηση, ενώ ανέφερε ότι όλοι οι Διευθυντές των εμπλεκόμενων σχολείων συναντήθηκαν μαζί του και συμφώνησαν με την απόφασή του.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ορισμένοι Διευθυντές δεν έκαναν καν συνεδρίαση με το Σύλλογο Διδασκόντων, για να πάρουν απόφαση, μέχρι και χτες…

 

Σύλλογοι διδασκόντων
Ο Ιάκωβος Μπριλής, εξέφρασε την προσωπική του άποψη για το θέμα, διευκρινίζοντας ότι στην ΕΛΜΕ δεν έχει συζητηθεί το θέμα: «Η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει από τον Σύλλογο καθηγητών, που γνωρίζει ο καθένας ξεχωριστά τα του οίκου του».
Την ερχόμενη Τρίτη και ώρα 15.30 το μεσημέρι θα συναντηθεί ξανά ο Παύλος Καλογεράκης, με τους Διευθυντές, το Σύλλογο Γονέων και εκπροσώπους μαθητών, για να συζητηθεί ξανά το θέμα.
Πάντως για τον ίδιο τον Προϊστάμενο, η κατάργηση της πολυήμερης, δεν αποτελεί τιμωρία, αλλά δίδαγμα για αυτούς τους 5-6, όπως είπε, μαθητές, που πρωτοστατούν σε ανούσιες καταλήψεις, ιδίως τα 2 τελευταία χρόνια.
Αξίζουν ωστόσο τέτοιου είδους τιμωρίες, ή μάλλον διδάγματα και για τους υπόλοιπους  μαθητές, δηλαδή στην πλειοψηφία, που προσπαθούν και πρωταγωνιστούν σε πανελλήνιο επίπεδο, κάθε χρόνο, κ. Καλογεράκη;

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 28/1/10

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση από τον ΙΑΒΕΡΗ: Εμπόλεμη περιοχή το οδικό δίκτυο
Επόμενο άρθροΣτο Intercontinental ο χορός του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών»