Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Προβληματική η Εκπαίδευση Ενηλίκων- Ερώτηση Τσουρή για ΚΕΕ

Προβληματική η Εκπαίδευση Ενηλίκων- Ερώτηση Τσουρή για ΚΕΕ

11

 Τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων έθεσε με Ερώτησή της στη Βουλή η βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή.
Νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες εκκρεμούν, τουλάχιστον από το 2006, προβλήματα οργάνωσης και οικονομικής διαχείρισης έχουν οδηγήσει τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων σε οριακό σημείο λειτουργίας.


Στη σχετική απάντησή του το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ενημερώνει ότι στο τέλος Δεκεμβρίου 2009 έγινε σχετική ρύθμιση με το ΙΚΑ, επειδή υπήρχαν οφειλές και ο οργανισμός δεν διέθετε ασφαλιστική ενημερότητα!


«Στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΠΔΕ είχε προϋπολογίσει και υλοποίησε δαπάνες 31 εκ. ευρώ για το έτος 2009, ενώ η χρηματοδότηση που διατέθηκε για το ΙΔΕΚΕ για την αποπληρωμή των έργων αυτών ήταν λιγότερη από 8 εκ ευρώ, με αποτέλεσμα οι οφειλές και οι εκκρεμότητες του ΙΔΕΚΕ σε τρίτους να ξεπερνούν τα 23 εκ ευρώ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απάντηση.


Τη χαοτική αυτή κατάσταση καλείται να συμμαζέψει η Κυβέρνηση, η οποία, μετά από τη ρύθμιση με το ΙΚΑ, «θα διασφαλίσει στις αρχές του 2010 τα κονδύλια που απαιτούνται για την αποπληρωμή των οφειλών», σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Επιπλέον, πυρετώδεις προσπάθειες καταβάλλονται, για την επεξεργασία των πολλών ενστάσεων που έχουν κατατεθεί από χιλιάδες ενδιαφερόμενους εξεταστές, στο διαγωνισμό που διενεργήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, τον Αύγουστο του 2009, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία των προγραμμάτων των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Επίσης από πλευράς υπουργείου «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να γίνει η εξεταστική περίοδος του Μαρτίου 2010 αν και οι νομικές διαδικασίες και οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές, ενώ παράλληλα προχωρούν και οι απαραίτητες ενέργειες για να γίνει κανονικά η εξεταστική περίοδος του Οκτωβρίου 2010».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση από τον ΙΑΒΕΡΗ: Εμπόλεμη περιοχή το οδικό δίκτυο
Επόμενο άρθροΣτο Intercontinental ο χορός του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών»