Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχία προς ΥΠΑ:θα καταφύγουμε στα ευρωπαϊκά όργανα για τη γραμμή με Θεσσαλονίκη

Νομαρχία προς ΥΠΑ:θα καταφύγουμε στα ευρωπαϊκά όργανα για τη γραμμή με Θεσσαλονίκη

7

   Την έκπληξή της εκφράζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου καθώς και την πρόθεσή της να προσφύγει στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς το Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το γεγονός ότι αγνοήθηκε η ομόφωνη πρόταση του νομαρχιακή συμβουλίου Χίου να είναι εκτός άγονων αεροπορικών γραμμών η απευθείας σύνδεσης της Χίου με τη Θεσσαλονίκη.
      Απαντώντας σε επιστολή του Διοικητή της ΥΠΑ Λεονάρδο Οδυσσέα Βλάμη, ο νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης σημειώνει:
      «… Υπενθυμίζω, για μια ακόμη φορά, ότι το σκεπτικό της Απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου βασιζόταν στη διαπίστωση ότι οι συνθήκες εξυπηρέτησης στη συγκεκριμένη γραμμή, υπό το καθεστώς «άγονης γραμμής», δεν εξασφαλίζουν «επαρκή και ικανοποιητική αεροπορική εξυπηρέτηση» όπως επικαλείστε στην επιστολή σας.
      Από την πλευρά μας επιμένουμε ότι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθεί η συγκοινωνιακή σύνδεση Χίου – Θεσσαλονίκης είναι η λειτουργία της σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού με την ενεργοποίηση περισσότερων αεροπορικών εταιρειών στη γραμμή.
      Επισημαίνω ότι στο βαθμό που η απόφαση για την ένταξη του συγκεκριμένου δρομολογίου στις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας δεν τροποποιηθεί, ως Ν.Α. Χίου θα είμαστε υποχρεωμένοι, με βάση την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, να προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητώντας την εξαίρεσή της», καταλήγει η επιστολή.
      Να σημειωθεί ότι η πληρότητα της συγκεκριμένες γραμμής είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, σε σημείο μάλιστα που οι κρατήσεις από πλευράς κυρίως φοιτητών γίνονται ακόμα και μήνες πριν. Πιστεύεται δε ότι από την ώρα που στη γραμμή θα μπουν 2 και 3 εταιρείες θα γίνουν καλύτερες οι παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς επίσης και θα υπάρξει ανταγωνισμός στην τιμή του εισιτηρίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση από τον ΙΑΒΕΡΗ: Εμπόλεμη περιοχή το οδικό δίκτυο
Επόμενο άρθροΣτο Intercontinental ο χορός του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών»