Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Δράση του Κέντρου Πρόληψης Χίου στο Β’ εξάμηνο 2009

Δράση του Κέντρου Πρόληψης Χίου στο Β’ εξάμηνο 2009

14

  Το Κέντρο Πρόληψης Χίου ενημερώνει ότι το διάστημα Ιούλιος-Δεκέμβριος 2009 υλοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες δράσεις:
  –  Εκπαιδευτικοί
* Διεξαγωγή σεμιναρίου για καθηγητές, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα: «Η επικοινωνία στο σχολείο. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού». Το σεμινάριο υλοποίησαν τα στελέχη Ελένη Κοτσάτου και Στράτος Τσουκάρης.
* Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα: «Δεξιότητες επικοινωνίας. Ο δάσκαλος εμψυχωτής». Το σεμινάριο υλοποίησε η Ελ. Κοτσάτου.  
  –  Μαθητές
* Συναντήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν στη χρήση ουσιών και στην πρόληψη, με μαθητές 14 τμημάτων Γυμνασίων και λυκείων του νομού, τις οποίες πραγματοποίησαν ο Γιώργος Ψαρούδης, η Μαρίνα Κυριάκου και ο Στρ. Τσουκάρης.
* Συνεχίστηκε για δεύτερη χρονιά η συνεργασία με το 11ο Δημοτικό σχολείο, όπου υλοποιήθηκε πρόγραμμα πρόληψης σε παιδιά της Στ’ τάξης. Το πρόγραμμα υλοποίησε η Μαρ. Κυριάκου.
  –  Πανεπιστήμιο
* Συμμετοχή στην Ημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ζώντας στο Πανεπιστήμιο…σπουδάζοντας στη Χίο», με εισήγηση με θέμα: «Ο ρόλος του Κέντρου Πρόληψης Χίου». Εισηγητής ήταν ο Στ. Τσουκάρης.
* Διοργάνωση Ημερίδας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, με θέμα: «Οι εξαρτήσεις ως σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο». Ομιλητές ήταν η Ελ. Κοτσάτου και ο Στ. Τσουκάρης.
  –  Στρατός
* Σε συνεργασία με την 96ΑΔΤΕ, έγινε ομάδα με συμμετοχή στελεχών των στρατιωτικών μονάδων του νησιού, με θέματα που αφορούν στη χρήση ουσιών και στη φιλοσοφία της πρόληψης. Συντονιστής ήταν ο Γ. Ψαρούδης.
  –  Ομιλίες
* Διεξήχθησαν δύο ομιλίες, στη Λαγκάδα και στα Νένητα, κατόπιν πρόσκλησης της ΚΝΕ, με θέμα: «Η έννοια της εξάρτησης και ο ρόλος της οικογένειας και της κοινότητας στην πρόληψή της». Εισηγήτριες ήταν η Ελ. Κοτσάτου και η Μ. Κυριάκου, αντίστοιχα.
  –  Ευρύτερη κοινότητα
* Συνεντεύξεις σε ΜΜΕ από τους Γ. Ψαρούδη, Ε. Κοτσάτου και Μ. Κυριάκου
* Συγγραφή και δημοσίευση άρθρου, με τίτλο: «Ο ρόλος του σχολείου και των εκπαιδευτικών στην πρόληψη των εξαρτήσεων», από το Σ. Τσουκάρη.
  –  Ατομικές συναντήσεις
* Πραγματοποιήθηκαν ατομικές συναντήσεις με άτομα που κάνουν χρήση ουσιών και τις οικογένειές τους ή άτομα με άλλου είδους ψυχοκοινωνικά προβλήματα, που ζήτησαν βοήθεια.


 Το Κέντρο Πρόληψης συνεργάζεται με πρόσωπα και φορείς του νομού Χίου και άλλων νομών για την κάλυψη αναγκών συγκεκριμένων περιστατικών.


Για το Δ.Σ.    Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης Χίου:
Ο Πρόεδρος    Ψαρούδης Γιώργος, Επιστημονικά Υπεύθυνος, Παναγιώτης Ντόσκας   Κοινωνιολόγος
     Κοτσάτου Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός
     Τσουκάρης Στράτος, Κλινικός Ψυχολόγος
     Κυριάκου Μαρίνα, Κοινωνική-Κλινική       Ψυχολόγος
     Κωνσταντινούδη Γιασεμή, Γραμματέας

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝομαρχία για την Αϊτή
Επόμενο άρθροΚάλεσμα για κλάδεμα στην ΚΛΕΙΔΟΥ