Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για το ΕΚΑΒ- Θετικό το υπουργείο για ΜΕΘ στο...

Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για το ΕΚΑΒ- Θετικό το υπουργείο για ΜΕΘ στο Σκυλίτσειο

12

   «Εμείς στηρίζουμε, προκειμένου το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο να αποκτήσει τη δυνατότητα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, αλλά και ταυτόχρονα να μην χρειάζεται το ΕΚΑΒ να απασχολείται με περιστατικά, που θα μπορούσαν πολύ αποτελεσματικά και σωστά να αντιμετωπιστούν σε επίπεδο νομαρχιακών και περιφερειακών νοσοκομείων », τόνισε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
     Η ερώτηση που συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη, έγινε από το βουλευτή της ΝΔ Κωστή Μουσουρούλη που έδωσε και ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία για το Σκυλίτσειο:
     «Το Γενικό Νοσοκομείο της Χίου έχει περίπου 60 σοβαρά περιστατικά το χρόνο, που έχουν ανάγκη αεροδιακομιδής. Επίσης, 150 περιστατικά είναι αυτά, τα οποία δεν είναι σοβαρά, ωστόσο λόγω των πιέσεων των ασθενών, παραπέμπονται στο ΕΚΑΒ, δημιουργώντας, πολλές φορές, περαιτέρω συμφόρηση. Αυτό είναι το ένα στοιχείο.
      Το δεύτερο είναι ότι, ειδικά το Γενικό Νοσοκομείο Χίου, θα αποκτήσει, προσεχώς και μια μονάδα εντατικής θεραπείας, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν κόμβος, προκειμένου να εξυπηρετούνται και άλλα νησιά», τόνισε ο μιλώντας την περασμένη Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.
     Η συζήτηση έγινε με τη διαδικασία των Επίκαιρων Ερωτήσεων. Η Ερώτηση απευθυνόταν προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου και αφορούσε την αερομεταφορά ασθενών από τα νησιά και τις ακριτικές περιοχές και την ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΑΒ με έδρα τη Χίο.
     Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του κ. Μουσουρούλη, απαντώντας η Υπουργός Υγείας είπε πως η ανάπτυξη του δικτύου ΕΚΑΒ είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, ενώ η κατεύθυνση στην οποία κινείται το Υπουργείο Υγείας, είναι να υπάρχει επάρκεια άμεσης αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στα ίδια τα νησιά, με το αναγκαίο ιατρικό εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.
     «Κατανοώ απ’ την Ερώτησή σας ότι θα θέλατε να είναι ακόμα πιο ενισχυμένος αυτός ο τομέας. Είναι κάτι λοιπόν το οποίο και εμείς θα κοιτάξουμε και με τον σχεδιασμό τον συνολικό του ΕΚΑΒ να λάβουμε υπόψη και τις δικές σας παρατηρήσεις », είπε η κα Ξενογιαννακοπούλου αναφερόμενη στις παρατηρήσεις του Βουλευτή Ν. Χίου, Κ. Μουσουρούλη, για το ΕΚΑΒ της Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας από το Σύλλογο Πελοποννησίων “Ο ΠΕΛΟΠΑΣ”
Επόμενο άρθροΧωρίς δεξαμενές νερού στα Αυγώνυμα