Αρχική Νέα Τοπικά Άνοδος στο Φραγκομαχαλά- μπλόκο στην Τρουλωτή!

Άνοδος στο Φραγκομαχαλά- μπλόκο στην Τρουλωτή!

17

   Αγανακτισμένοι έφυγαν οι κάτοικοι της Τουρλωτής την Παρασκευή από το Δήμο της Χίου, σε αντίθεση με τους κάτοικους του Φραγκομαχαλά, που βρήκαν λύση, -όπως τουλάχιστον πιστεύουν μέχρι στιγμής-,  στο πρόβλημά τους. 
     Όλοι, κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι, συμφώνησαν στη μονοδρόμηση της οδού Κωνσταντίνου Μονομάχου, από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών μέχρι την Τουρλωτή.
     Η αντιπολίτευση πρότεινε να εφαρμοστούν αυτά που προβλέπει η τεχνική υπηρεσία ως προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων διαπλάτυνση κάποιων οδών, φανάρια κτλ, ώστε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα από όσα ήδη υπάρχουν.
     Επίμαχο σημείο για την Τρουλωτή, η οδός Μαυρογορδάτου που είναι δρόμος στο προσκυνητάρι της Παναγιάς και προς τα αριστερά.  Εκεί προτάθηκε να μπουν φανάρια με αισθητήρες για να λειτουργεί μεν ως μονόδρομος ο δρόμος αλλά και προς τις δύο κατευθύνσεις. Πρόταση που και πάλι είχε γίνει από το Σεπτέμβριο του 2008 (!) αλλά που ως τώρα φαίνεται ότι δεν κινήθηκε τίποτα από τη Δημοτική Αρχή.
     Τελικά όμως κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η πρόταση του Δημάρχου, που ναι μεν υποστηρίζει άνοδο από Φραγκομαχαλά, αλλά η Μαυρογορδάτου θα έχει αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που είναι σήμερα.. Δηλαδή με τη νέα απόφαση θα έχει φορά από Βορά (είσοδος από Κ. Μονομάχου) προς Νότο!. Το αποτέλεσμα ήταν να δυσαρεστηθούν και να νιώσουν αδικημένοι οι κάτοικοι της Τουρλωτής, που υποστηρίζουν ότι για να φτάσουν στο κέντρο, θα χρειάζονται ύστερα από τις αλλαγές αυτές  πολύ περισσότερη ώρα. Οι ίδιοι μάλιστα προειδοποίησαν ότι μόλις τοποθετηθεί το πρώτο σήμα, θα κλείσουν τους δρόμους.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 1/2/2010

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας από το Σύλλογο Πελοποννησίων “Ο ΠΕΛΟΠΑΣ”
Επόμενο άρθροΧωρίς δεξαμενές νερού στα Αυγώνυμα