Αρχική Νέα Τοπικά Στα Ψαρά η Τσουρή- Συζήτηση για τα προβλήματα

Στα Ψαρά η Τσουρή- Συζήτηση για τα προβλήματα

10

  Την ευκαιρία να συζητήσει με φορείς και κατοίκους των Ψαρών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είχε η Ελπίδα Τσουρή που το περασμένο Σάββατο επισκέφθηκε το νησί.
     Ικανοποίηση εκφράστηκε από τους κατοίκους για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ενώ η βουλευτής ενημέρωσε ότι, ήδη, έχει θέσει θέμα αντικατάστασης του πλοίου «Νήσος Θήρα», καθώς και την επαναδρομολόγηση του πλοίου στη γραμμή Λημνιά – Ψαρά.
     Υπήρξε, επίσης, ενημέρωση για το σχέδιο «Καλλικράτης» και συζητήθηκε η θέση όλων των Ψαριανών να παραμείνει το νησί ως Δήμος. Παράλληλα έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα επόμενα βήματα ανάπτυξης του νησιού.
     Είναι χαρακτηριστικό σημειώνεται στο δελτίο τύπου από το γραφείο της κας Τσουρή ότι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, υπήρξαν δύο ασθενείς, οι οποίοι χρειάστηκε να διακομισθούν αμέσως στο Νοσοκομείο της Χίου.
     Η βουλευτής επέμεινε εξάλλου στην ανάγκη συνολικού σχεδιασμού και ιεράρχησης προτεραιοτήτων, από τους τοπικούς φορείς, και δεσμεύτηκε ότι, προς αυτήν την κατεύθυνση, θα έχουν διαρκή συμπαράσταση και συνεργασία.
    
     Προέχει η αποχέτευση
     Ο Δήμαρχος Ψαρών Μανώλης Αγαπούσης πάντως ανέβασε ψηλά σε ιεράρχηση το θέμα της αποχέτευσης. Αυτό αποτελεί σημαντικό θέμα για το νησί, είναι πραγματικά όμως απορίας άξιο πως το ζήτημα αυτό δεν έχει λυθεί από σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Και αυτό γιατί η ΝΑΧ ήδη έχει εμπειρία από Αρμόλια, Λιθί, Καρδάμυλα κλπ. στην τοποθέητση μικρών βιολογικών σταθμών.
     Επίσης ο κ. Αγαπούσης σημείωσε ότι περιμένουν από την ΤΥΔΚ η έγκριση της μελέτης για την ανακατασκευή του κτηρίου που θα φιλοξενεί το Μουσείο Ψαρών στο βόρειο τμήμα του οικισμού.
     Μάλιστα ο Δήμαρχος σημείωσε ότι στόχος είναι να εκτεθούν στο μέλλον ευρήματα από τον Αρχαιολογικό χώρο στον Αρχονταρίκι, ο οποίος επιτέλους θα πρέπει και να λειτουργήσει.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓεια σας βρε μαθητές που μας βγάζετε ασπροπρόσωπους… (αναδημοσίευση)
Επόμενο άρθροΝωρίτερα η απεργία εφοριακών – τελωνειακών, 4 & 5 Φεβρουαρίου