Αρχική Νέα Τοπικά Συνδυασμός Ισ. Μπουρνιά κατά Νομάρχη- Υπάρχουν ευθύνες για ΕΝΑ

Συνδυασμός Ισ. Μπουρνιά κατά Νομάρχη- Υπάρχουν ευθύνες για ΕΝΑ

6

  

 Με μια σκληρή ανακοίνωση ο Νομαρχιακός Συνδυασμός «Χίος, Νέα Εποχή ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» επιρρίπτει ευθύνες στη Νομαρχιακή Αρχή για την πορεία της ΕΝΑ Χίου.
     Κάνοντας λόγο για απαξίωση της εταιρείας ο συνδυασμός της κας Μπουρνιά και καλεί να παρέμβει η Κυβέρνηση, ενόψει κα του «Καλλικράτη».
     Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
    
     Η ρήξη Νομαρχιακής Αρχής Λαμπρινούδη με την ΕΝΑ Χίου ήταν μοιραία.  Η μεθόδευση του Νομάρχη Χίου στην πλήρη απαξίωση της Αναπτυξιακής Εταιρείας αλλά και του Κέντρου Πολιτισμού και Ειδικού Τουρισμού «Γεώργιος Καλουτάς», με την αδρανοποίησή της πλήρη απαξίωση του άλλου, έφθασε την εταιρεία και το Κέντρο σε αυτήν την κατάντια.     Και να σκεφθεί κανείς ότι η εταιρεία κάποτε εκπονούσε αναπτυξιακά σχέδια που έφερναν οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στο Νομό, ενώ σήμερα περιορίζεται να της δοθούν κάποιες μελέτες από την Νομαρχία για να μπορεί μόλις να ανταπεξέλθει στην αποπληρωμή των μισθών εργαζομένων.   
     Υπάρχουν ευθύνες!
     Η Νομαρχιακή Αρχή Λαμπρινούδη ουδέποτε ήταν σε θέση να κατανοήσει την αξία της ΕΝΑ Χίου.  Αδυνατούσε να δει τις δυνατότητες που παρείχε.  Αδυνατούσε να εκχωρήσει  μέρος της δημιουργικότητας που οφείλουν να έχουν οι διάφορες εταιρείες και υπηρεσίες της Νομαρχίας σε αυτές  μήπως και χάσει λίγο από τη «λάμψη» της.  Το συγκεντρωτικό σύστημα διοίκησης της Νομαρχιακής Αρχής φαίνεται ότι τελικά θα αφήσει βαθιές τις πληγές του στην τοπική κοινωνία.
     Είναι λυπηρό μία εταιρεία που χτίσθηκε με τόσο κόπο και καταξιώθηκε στις συνειδήσεις των Χιωτών να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο λόγω ανικανότητας της υφιστάμενης Νομαρχιακής Αρχής που προτιμά αντί πραγματικής ανάπτυξης να ικανοποιεί αιτήματα άστεγων αυλοκολάκων, παρουσιάζοντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και σε περιόδους οικονομικής κρίσης.
     Αλήθεια τι λέει και τι προτίθεται να πράξει επ’ αυτού η κυβέρνηση;  Γιατί για να πάμε σε εφαρμογή του Προγράμματος: «Καλλικράτης»  θα πρέπει όχι μόνον κατ’ ευφημισμό και υπονοώντας ετυμολογικά το Καλό Κράτος να ζητάμε εφαρμογή του, αλλά επί της ουσίας θα πρέπει να το εφαρμόζουμε κιόλας!
    

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓεια σας βρε μαθητές που μας βγάζετε ασπροπρόσωπους… (αναδημοσίευση)
Επόμενο άρθροΝωρίτερα η απεργία εφοριακών – τελωνειακών, 4 & 5 Φεβρουαρίου