Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Ιωνίας: Στην Καλλιμασιά ετοιμάζονται για το βιολογικό

Δήμος Ιωνίας: Στην Καλλιμασιά ετοιμάζονται για το βιολογικό

7


Την ώρα που άλλοι Δήμοι ψάχνονται για το πώς θα εντάξουν έργα στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, στο Δήμο Ιωνίας έχουν προχωρήσει στην απορρόφηση των κονδυλίων του εν λόγω προγράμματος. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δείξουν εμπράκτως τη συναίνεση πετυχαίνοντας την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού από όλους τους συμβούλους (πλην ενός που δήλωσε παρών).
     Το μεγάλο πρόβλημα της Καλλιμασιάς που είναι η αποχέτευση βρίσκεται σε καλό σημείο, αφού όπως μας τόνισε ο Δήμαρχος Ιωνίας Παναγιώτης Καμίτσης είδε έχει ολοκληρωθεί το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο της έδρας του Δήμου.
     Έτσι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να συζητηθεί η μελέτη, βάση της οποίας θα γίνουν οι συνδέσεις των σπιτιών με το δίκτυο. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου θα γίνει δυνατή και η λειτουργία του συστήματος οπότε τα απόβλητα θα μεταφέρονται στο Βιολογικό Σταθμό του Δήμου Χίου.
     Παράλληλα ετοιμάζεται να τοποθετηθεί δεύτερη μονάδα βιολογικού καθαρισμού στα Νένητα, ώστε να εξυπηρετηθούν τα χωριά Φλάτσια, Βουνό και Κοινής και τέλος να αντικατασταθεί το υπάρχων υποθαλάσσιο σύστημα στον Καταρράκτη.
     Εξάλλου ο Δήμος προχώρησε στην αντιμετώπιση του υδρευτικού προβλήματος. Την ικανοποίησή της εξέφρασε η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηνά Θλιβίτη για το γεγονός ότι κατάφερε να περάσει στους οικισμούς το μήνυμα της οικονομίας. Η μείωση της κατανάλωσης με την ελεγχόμενη παροχή νερού έφεραν σε πολύ καλά επίπεδα το νερό της πηγής της Στεναχώνης.
     Έγινε επίσης εκμετάλλευση των πηγών του Θολοποταμίου, ενώ σημαντική δουλειά έγινε στην αντικατάσταση των δικτύων όπου κατά γενική ομολογία χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού.
     Έτσι αυτό το χρόνο η συνέχιση των αναπλάσεων των χωριών και η βελτίωση των αγροτικών δρόμων, ώστε να στηριχθούν οι μαστιχοπαραγωγοί, αποτελούν εφικτούς στόχους από τη Δημοτική Αρχή Καμίτση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιμελητήριο Χίου για τουρισμό- Ζητά εκδρομές από Εργατική Εστία
Επόμενο άρθροΜανώλης Φύσσας: Μνήμες.. από ένα μπάρκο