Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Διήμερο εκδηλώσεων από τον σύλλογο καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ

Διήμερο εκδηλώσεων από τον σύλλογο καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ

25

 Ο σύλλογος καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ, συνεχίζοντας την δραστηριότητα του, διοργανώνει ένα διήμερο εκδηλώσεων, 5 & 6 Φεβρουαρίου, με στόχο την γνώση, την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τη θεραπεία του καρκίνου.


*  Βιβλιοπαρουσίαση
Την πρώτη μέρα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο βιβλιοπωλείο ΠΥΞΙΔΑ, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ευτύχης και το ουράνιο τόξο», της διακεκριμένης συγγραφέως Ευδ. Σκορδαλά-Κακατσάκη, γνωστή συγγραφέας στον τομέα του παιδικού βιβλίου. Η δράση απευθύνεται στους μαθητές της σχολικής και της προσχολικής ηλικίας. Το βιβλίο, που είχε προταθεί για βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών, θα παρουσιάσει η ίδια η συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Μπ. Σαχτούρης και ο Δ. Αυγουστίδης.


* Ιατρική ημερίδα
Την επομένη, το Σαββάτο 6 Φεβρουαρίου στις 17.30 στην αίθουσα συνεδρίων στο 2ο όροφο του  Ομηρείου θα πραγματοποιηθεί ιατρική ημερίδα με τίτλο «Μάθε, Πρόλαβε, Ζήσε», με εισηγητές τον Θ. Καρατζά, Επίκουρο καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών,  την Ε. Λυκάκη-Καρατζά, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ακτινολογίας/ Υπεύθυνη Κέντρου Μαστού Ασκληπιείου  Νοσοκομείου Αθηνών, τον Φρ. Βερνίκο, Χειρουργό-Μαστολόγο, και την Τ. Γιασσά-Πλέσσα, Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο.


4 Φεβρουαρίου : Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου
Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:
* Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.
* Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.
* Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.
* Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.
Με τη λέξη «καρκίνο» χαρακτηρίζουμε ένα σύμπλεγμα νόσων που σχετίζονται με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό και την ανοργάνωτη ανάπτυξη των προσβεβλημένων κυττάρων. Ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 11 εκατομμύρια νοσούν, το 70% των οποίων σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Κ. Μουσουρούλη για την περικοπή κατά 50% των προγραμμάτων τουρισμού ΟΕΕ
Επόμενο άρθροΓιώργος Χάμπας- Μαθητής της Γ΄ Λυκείου: Αποφάσεις που θυμίζουν… «αποφασίζομεν και διατάσομεν»