Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Αντινομάρχη Λ. Λύκου για το θέμα της περικοπής εκδρομών Ο.Ε.Ε.

Επιστολή Αντινομάρχη Λ. Λύκου για το θέμα της περικοπής εκδρομών Ο.Ε.Ε.

9

 Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και προς τον Πρόεδρο Οργανισμού Εργατικής Εστίας Σπυρίδωνα Στάμου απέστειλε η Αντινομάρχης Λίτσα Λύκου, «μεταφέροντας» τις διαμαρτυρίες των τοπικών  φορέων τουρισμού αναφορικά  με το θερινό εκδρομικό πρόγραμμα   του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, στο οποίο η Χίος αδικείται λόγω της μειωμένης επισκεψιμότητας που προβλέπεται για το 2010:


«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στη νέα προκήρυξη του θερινού εκδρομικού προγράμματος του 2010 από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, έχει μειωθεί ο αριθμός των επισκεπτών για το νομό Χίου. Μέχρι πέρυσι το νομό Χίου επισκέπτονταν μέσω του προγράμματος περί τα 1050 άτομα, ενώ με τη νέα προκήρυξη ο αριθμός αυτός μειώνεται στο μισό.
      Θεωρούμε άδικη την περικοπή αυτή, καθώς είναι γνωστό ότι ο Νομός Χίου δεν αποτελεί έναν τουριστικό νομό. Μάλιστα, σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, τα εκδρομικά προγράμματα της Εργατικής Εστίας λειτουργούν ως τονωτική ένεση για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Άλλωστε, ένας από τους στόχους των προγραμμάτων του Ο.Ε.Ε. ήταν να βοηθήσουν νομούς όχι γνωστούς, στην απομακρυσμένη περιφέρεια. Η επιλογή της περικοπής του θερινού προγράμματος σε νησιωτικούς νομούς, όπως η Χίος, με την ταυτόχρονη ενίσχυση θερινών προγραμμάτων στη Βόρεια Ελλάδα – που αποτελεί ως επί το πλείστον χειμερινό προορισμό – δεν πιστεύουμε ότι βοηθάει.
      Σας μεταφέρουμε τις έντονες διαμαρτυρίες των επαγγελματιών του τουρισμού στο νομό μας, τις οποίες συμμεριζόμαστε, καθώς θεωρούμε ότι ο νομός Χίου είναι από τους πιο αδικημένους στην προκήρυξη του νέου προγράμματος, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι δεν περιλαμβάνεται ούτε στο πρόγραμμα των κρουαζιερόπλοιων.
      Παρακαλούμε όπως εξετάσετε τα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες του νομού Χίου, και να προχωρήσετε σε αύξηση του αριθμού επισκεπτών για το θερινό πρόγραμμα του 2010».


Η ANTINΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


  
   ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΛΥΚΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήμος Οινουσσών: συζήτηση για Τεχνικό πρόγραμμα και «Καλλικράτη»
Επόμενο άρθροΔημήτρης Λαβατσής: Η αξιοπρέπεια των αγώνων