Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη Αρναουτάκη στη Λέσβο- Αναθεώρηση Περιφερειακού Προγράμματος

Επίσκεψη Αρναουτάκη στη Λέσβο- Αναθεώρηση Περιφερειακού Προγράμματος

6

  Έως στις 5 Μαρτίου καλείται να αναθεωρήσει και να καταθέσει το ολοκληρωμένο περιφερειακό της πρόγραμμα η κάθε Περιφέρεια της χώρας.
     Αυτή η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών.
     Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Υφυπουργού  Σταύρου Αρναουτάκη, να ξεκινήσει κύκλο ενημερωτικών επισκέψεων σε όλες Περιφέρειες της χώρας, με πρώτο σταθμό την έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τη Μυτιλήνη.
     Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, οπότε και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Σοφία Θεολογίτου, θα συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υφυπουργού, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και εκπροσώπων των τοπικών παραγωγικών και οικονομικών φορέων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου της Λέσβου.
     Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Αρναουτάκης πρόκειται να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο σε σχέση με το ΕΣΠΑ, ενώ θα συζητήσει μαζί τους την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και των δράσεων που θα ενταχθούν στο ολοκληρωμένο περιφερειακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
     Στη βάση αυτού του προγράμματος θα γίνει εκχώρηση πόρων από το Υπουργείο Οικονομίας προς τις Περιφέρειες ανά τομεακό πρόγραμμα με μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου και κάθε Περιφέρειας που θα συντονίζει, θα εποπτεύει και θα παρακολουθεί κάθε ΠΕΠ.
     Παράλληλα διοργανώνεται εκδήλωση κοπή της πίττας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που θα γίνει στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μυτιλήνης, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ., όπου θα χαιρετήσει και ο κ. Αρναουτάκης. 
    

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚΑΙΡΟΣ: πολύ ισχυρές καταιγίδες στο Βόρειο Αιγαίο
Επόμενο άρθροΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ από το θίασος Αθανασίου