Αρχική Απόψεις Aρθρα Ροταριανός Ομιλος: πάλι για τα δέντρα της Αγ. Αποστόλων

Ροταριανός Ομιλος: πάλι για τα δέντρα της Αγ. Αποστόλων

36

 Όσοι υπέθεσαν πως η ιστορία με τη «σφαγή» των δέντρων από το δήμο Χίου στην οδό Αγίων Αποστόλων ξεχάστηκε μάλλον γελάστηκαν. Η σχετική αρθρογραφία των τελευταίων ημερών αποδεικνύει πως οι Χιώτες αγαπούν την πόλη τους και είναι έτοιμοι να την προστατέψουν.
   Σύμφωνα λοιπόν με όσα διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο υπονοείται, εκτός κι αν καταλάβαμε λάθος, πως ο δήμος Χίου δεν κλαδεύει τα δέντρα ώστε να σπάσει κάποιο κλαδί, να διαμαρτυρηθούν οι κάτοικοι, να χαρακτηριστεί συλλήβδην όλη η συστάδα επικίνδυνη και με συνοπτικές διαδικασίες να αποψιλωθεί για να φυτευτούν γιούκα και ροδοδάφνες. Ειλικρινά, έχετε δει ποτέ, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ροδοδάφνες να παριστάνουν τα δέντρα όπως στην οδό Ροδοκανάκη της Χίου;
   Ο Ροταριανός Όμιλος Χίου θεωρεί πως η ιστορική φυσιογνωμία του δρόμου δεν πρέπει να αλλοιωθεί διότι ως τμήμα του Παλαιόκαστρου αποτελεί μια ιστορική περιοχή της πόλης. Επίσης, μετά την πρόσφατη αποκάλυψη ενός σημαντικού αρχαιολογικού χώρου στη συμβολή των οδών Αγίων Αποστόλων και Αγίου Φωτίου, οποιαδήποτε παρέμβαση στην εικόνα της γειτονιάς πρέπει να γίνει με προσοχή και σύνεση. Τέλος, πιστεύουμε πως η ύπαρξη των μεγάλων δένδρων με το βαθύ ίσκιο συνάδει απόλυτα με την παιδική χαρά «Αλέκος Θελούδης», δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Χίου. Αντιθέτως, άλλες παιδικές χαρές του δήμου βρίσκονται τριγυρισμένες από σπίτια και μπετόν ωσάν σε μεγαλούπολη.
   Στις φωτογραφίες απεικονίζονται δέντρα σε βουλεβάρτα (Saint Germain και Henri V, τα ακριβότερα του Παρισιού), μνημεία και πάρκα από το Παρίσι. Όλα είναι φυλλοβόλα διότι οι Γάλλοι, όπως όλος ο κόσμος πλην του δήμου Χίου, θεωρούν πως στολίζουν την πόλη αρά πρέπει να αλλάζουν κάθε εποχή, προσφέροντας μιαν άλλη όψη: πράσινα το καλοκαίρι, χρυσά το φθινόπωρο, γυμνά και μαύρα το χειμώνα, ανθισμένα την άνοιξη. Αλλά είπαμε: τι ξέρουν οι Γάλλοι από διακόσμηση και γούστο; Ο δήμος Χίου να είναι καλά που θα κάνει ένα από τα ωραιότερα νησιά να μοιάζει με φυτώριο!     

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚΑΙΡΟΣ: πολύ ισχυρές καταιγίδες στο Βόρειο Αιγαίο
Επόμενο άρθροΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ από το θίασος Αθανασίου