Αρχική Απόψεις Aρθρα Φιλοζωϊκός Σύλλογος: δηλητηριασμένα περιστέρια στην πλατεία…

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: δηλητηριασμένα περιστέρια στην πλατεία…

20

 Δύο μέρες μετά την Πρωτοχρονιά βρέθηκαν πάλι δεκάδες νεκρά περιστέρια στην πλατεία της πόλης της Χίου. Υποχρέωση μας, σύμφωνα με το καταστατικό του Φιλοζωικού Συλλόγου, είναι να καταγγείλουμε το περιστατικό. Αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών είναι να βρουν το δράστη, να προστατέψουν τα πουλιά και να προφυλάξουν το νησί από αυτό το πανελλήνιο ρεζιλίκι δύο φορές το χρόνο.
   Ποιο είναι το απλούστερο πράγμα που θα μπορούσε να έχει κάνει ο δήμος Χίου εδώ και χρόνια; Να βάλει περιστερώνες και ταΐστρες στον κήπο ώστε να απομακρυνθούν τα περιστέρια από την πλατεία διότι προφανώς κάποιον ενοχλούν και θέλει να τα διώξει. Αλλά προφανώς η πολιτική της φόλας εξυπηρετεί αυτόν το δήμο που πιστεύει πως τα δέντρα, τα ζώα και τα πουλιά λερώνουν.  
   Στις φωτογραφίες απεικονίζονται πουλιά που κουτσουλάνε αγάλματα στον κήπο των Tuilleries (ή του Κεραμεικού όπως αναφερόταν στις παλαιές εγκυκλοπαίδειες), στο Παρίσι, την ωραιότερη πόλη του κόσμου, την πόλη του φωτός, την πρωτεύουσα της μόδας, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα καλλιτεχνικής παραγωγής του κόσμου κλπ.
Εκεί λοιπόν, σε αυτήν την πόλη που δεν είναι η Χώρα της Χίου, δεν έχουν δηλητηριαστεί ποτέ πουλιά από άνθρωπο. Λες και οι Παριζιάνοι είναι χαζοί και τους αρέσει να τους κουτσουλάνε…   

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚΑΙΡΟΣ: πολύ ισχυρές καταιγίδες στο Βόρειο Αιγαίο
Επόμενο άρθροΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ από το θίασος Αθανασίου