Αρχική Νέα Τοπικά Σιδερής Αμέντας: για τα διδακτήρια στο δήμο Χίου

Σιδερής Αμέντας: για τα διδακτήρια στο δήμο Χίου

36


 Ακούγονται αρκετά το τελευταίο καιρό σχετικά με τα έργα που αφορούν το κομμάτι της «Παιδείας».
     Εκ μέρους του Δήμου Χίου οφείλουμε να ενημερώσουμε τα παρακάτω:
   1)Διαφωνούμε με τη προτροπή να αφαιρεθεί το Ειδικό Εργαστήριο από το κτιριολογικό και τη χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο. Υπενθυμίζω ότι έχουν εγκριθεί με υπουργική απόφαση 5.000.000ευρώ για τη κατασκευή του Ειδικού Νηπιαγωγείου-Δημοτικού και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, μέσω του ΟΣΚ σε προγραμματική με το Δήμο Χίου και σε καλή συνεργασία με Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Η προγραμματική αναφέρει επίσης και τα τρία σχολεία. Εάν δεν κινηθούμε προς την έγκριση του νέου κτιριολογικού, αλλά προς την αφαίρεση του ενός σχολείου αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα, να έχει κοπεί ένα ένταλμα και εμείς να εκτελούμε άλλα  πράγματα.
    Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος κινείται προς την έγκριση του νέου κτιριολογικού που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας.
    2)Είμαστε σε ετοιμότητα και αναμένουμε να ανοίξει επιτέλους το ΕΣΠΑ για τη Παιδεία. Έργα που είναι αποκλειστικά του Δήμου Χίου έχοντας κάνει και τις μελέτες και τις απαραίτητες τροποποιήσεις, μόνος αρμόδιος για τη καλύτερη ενημέρωση είναι ο Δήμος της Χίου.
    Ελπίζουμε να μην έχουμε καθυστερήσεις σκοπιμότητας στο άνοιγμα του μέτρου με σκοπό να ολοκληρωθούν μελέτες για άλλα έργα, διότι το μέτρο για το Νότιο Αιγαίο νομίζω ότι άνοιξε και το ΕΣΠΑ είναι ανταγωνιστικό.
   3)Χρόνια προβλήματα αντιμετώπιζε το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο-Γυμνάσιο με τις τουαλέτες.
Και των δύο το πρόβλημα λύνεται αφού ο Δήμος Χίου ολοκληρώνει τα έργα και στα δύο σχολεία με ολοκληρωτική ανακατασκευή, στο 3ο Γυμνάσιο με αποκλειστικά ιδίους πόρους και στο άλλο σε προγραμματική με τη Ν.Α.Χίου.
   4)Σε προγραμματική με τη Ν.Α.Χίου βρίσκεται σε εξέλιξη και το έργο της επισκευής της στέγης και η στεγανοποίηση στο ΕΠΑΛ
    Παράλληλα μετά την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών βλέπουμε τη προοπτική και ετοιμάζουμε τη τοποθέτηση τερματικών, με σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη.
   Κινούμαστε επίσης προς τη κατεύθυνση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, πράγμα που το συζητήσαμε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εμού και του ΔΣ της ΕΛΜΕ.
   Στο θέμα της ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν ήδη κάδοι στις σχολικές μονάδες και θα τοποθετηθεί και κάδος «κομποστοποίησης» στο 5ο Δημοτικό, μετά από αίτημά του.
  Σε θέματα πολιτισμού προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τη πολιτιστική μας κληρονομιά επιδιώκοντας συνεργασίες με διαφόρους φορείς.
  Μέσα από τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνουμε, προσπαθούμε να σχεδιάσουμε για το αύριο με προσοχή στα πλαίσια του εφικτού, ώστε να επιτύχουμε.
  
Σιδερής Αμέντας
Αντ/μαρχος Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦιλοζωϊκός Σύλλογος: δηλητηριασμένα περιστέρια στην πλατεία…
Επόμενο άρθρο24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ: Στο δρόμο για ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό