Αρχική Νέα Τοπικά Αντιπαράθεση δήμου Χίου-κατοίκων Λειβαδίων για το Δ’ τμήμα του περιφερειακού

Αντιπαράθεση δήμου Χίου-κατοίκων Λειβαδίων για το Δ’ τμήμα του περιφερειακού

13

   
Στο προσκήνιο εμφανίζεται ξανά η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ Δήμου Χίου και ορισμένων κατοίκων της περιοχής των Λειβαδίων, αναφορικά με τον περιφερειακό δρόμο και συγκεκριμένα για το τέταρτο (τελευταίο) τμήμα του δρόμου παράκαμψης της πόλης.
      Για λάθη και αδιέξοδα από πλευράς Δήμου Χίου αλλά και των μελετητών του έργου, έκανε λόγο ο θιγόμενος κάτοικος της περιοχής κ. Δήμης Μυλωνάδης, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε μαζί με δύο άλλους δύο θιγόμενους συμπολίτες του, χτες το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, ο κ. Μυλωνάδης και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής ζητούν «να επιλεγεί νέος μελετητής που θα εισηγηθεί τις απαιτούμενες  διορθώσεις της μελέτης, (κυκλικοί κόμβοι αρχής και τέλους του 4ου τμήματος του δρόμου), να διορθωθούν οι κτηματογραφικοί  πίνακες και τα διαγράμματα ώστε να μην απειλούνται και αδικούνται όλοι οι θιγόμενοι, να καλυφθούν από το Δήμο Χίου τα έξοδα που υποβληθήκαν εξ αιτίας του  και να δοθεί άμεσα η άδεια του μικρού καταστήματος Εμμ. Μανίδη που παράνομα δεν δόθηκε εδώ και δυόμισι χρόνια, στην εν λόγω περιοχή».
      Χαμένοι…στη συνάντηση
      Η παραπάνω συνέντευξη δόθηκε καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάδης,  «επρόκειτο να έχει μορφή συνάντησης με στόχο να παρευρεθούν οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό τη συζήτηση του παραπάνω θέματος και την εύρεση κάποιας λύσης». Ωστόσο, μόνο ο κ. Χαλιορής παρευρέθηκε, ενώ εν τέλει ο κ. Βρουλής ανέβαλλε την εν λόγω σύγκληση, καθώς το θέμα συζητήθηκε στη Δημαρχιακή Επιτροπή, γεγονός που ο κ. Μυλωνάδης εξέλαβε ως άρνηση εύρεσης μέσης λύσης: «περιμένουμε την τελική απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας, όπου και έχουμε απευθυνθεί με την εκδίκαση της υπόθεσης να πραγματοποιείται στις 4 του Μάρτη», δήλωσε.
      Π. Βρουλής: «Δεν θα αλλάξει κάτι»
      Αναφερόμενος στο θέμα, ο δήμαρχος Χίου  Παντελής Βρουλής δήλωσε ότι  «στη Δημαρχιακή επιτροπή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή συζητήθηκε το θέμα παρουσία του κ. Μυλωνάδη, ο οποίος ζητάει να αλλάξει εξ’ ολοκλήρου η μελέτη, γεγονός που δεν είναι εφικτό καθώς το έργο πάει πίσω. Υποσχεθήκαμε να κάνουμε τους κόμβους που ζήτησε στο παρελθόν ο κ. Μυλωνάδης, στο Τάγμα Δεσπότη και στο Χριστό Λειβαδίων, δεν μπορεί όμως να αλλάξει εξ ολοκλήρου το τελευταίο τμήμα ενός τόσο μεγάλου έργου.». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο κ. Μυλωνάδης μαζί με τον κ. Μανίδη είναι οι μόνοι θιγόμενοι καθώς και ότι αναφορικά με την άδεια καταστήματος του δεύτερου δεν δύναται να προχωρήσει, αφού, όπως είπε, «λίγο αργότερα το κατάστημα θα πρέπει να κατεδαφιστεί».


της Άννας Πιτροπάκη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 9/2/2010

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦιλοζωϊκός Σύλλογος: δηλητηριασμένα περιστέρια στην πλατεία…
Επόμενο άρθρο24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ: Στο δρόμο για ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό