Αρχική Νέα Τοπικά Ένωση Συλλόγων Γονέων: ναι στις εκδρομές

Ένωση Συλλόγων Γονέων: ναι στις εκδρομές

7

 Τασσόμενη υπέρ της πραγματοποίησης των εκδρομών της Γ’ λυκείου,  η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Χίου αποστέλλει σχετική επιστολή προς τον Διευθυντή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παύλο Καλογεράκη εκφράζοντας το παραπάνω αίτημα της:


Κατά τη συνάντηση της Ένωσης συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Χίου, με τους αντίστοιχους συλλόγους των Λυκείων του Δ. Χίου, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών της Γ’ Λυκείου και αποφασίστηκαν τα παρακάτω: Η σύνδεση των εκπαιδευτικών εκδρομών με τις καταλήψεις των σχολείων, αποτελεί λανθασμένο χειρισμό, με αντίθετα αποτελέσματα, όσο και αν αυτές είναι παράνομες ενέργειες σε βάρος του συνόλου και θα πρέπει να αντιμετωπίσει ως ξεχωριστό φαινόμενο.
Συμφωνούμε ότι στην παρούσα σχολική χρονιά δεν υπάρχει δυνατότητα να χαθούν και άλλες διδακτικές ώρες, προτείναμε όμως την πραγμάτωση των εκδρομών σε  χρονικές περιόδους, με τον παραπάνω περιορισμό, και όπου ο σύλλογος διδασκόντων έχει αποφασίσει θετικά.
Τέλος, απόφαση των γονέων είναι, οι εκδρομές να επιτελούν το σκοπό τους, σύμφωνα με τις εγκυκλίους και τους νόμους του Κράτους, χωρίς καμία παρέκκλιση. Διευκρινίζουμε ότι όλοι οι γονείς είναι ταγμένοι στην εκπαίδευση και σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας και θα είμαστε κοντά σε όποιον θέλει να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦιλοζωϊκός Σύλλογος: δηλητηριασμένα περιστέρια στην πλατεία…
Επόμενο άρθρο24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ: Στο δρόμο για ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό